Χορηγοί, εταιρείες αποσύρονται από εκδήλωση προς τιμήν του Μπολσονάρου- ακυρώνεται το ταξίδι του στις ΗΠΑ

Στο στόχαστρο ομοφοβικές, ρατσιστικές δηλώσεις του ακροδεξιού προέδρου
Σάββατο, 04 Μαΐου 2019 08:14
UPD:09:00
REUTERS/ADRIANO MACHADO

Μεταξύ άλλων, η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta, η βρετανική εφημερίδα Financial Times και η εταιρεία συμβούλων Bain & Company ανακάλεσαν τις χορηγίες τους για την εκδήλωση προς τιμήν του ακροδεξιού προέδρου. 

A- A A+

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ, όπου αναμενόταν να παρευρεθεί σε τελετή, όπου θα ήταν το τιμώμενο πρόσωπο. Είχαν προηγηθεί αποφάσεις για ανάκληση χορηγιών και παρουσίας στην εκδήλωση από μεγάλες εταιρείες και μέσα ενημέρωσης, εν μέσω έντονων αντιδράσεων από ακτιβιστές δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας κατά του ακροδεξιού προέδρου, που έχει επανειλημμένα επικριθεί για ομοφοβικές, μισογυνικές και ρατσιστικές δηλώσεις. 

Ο εκπρόσωπος του Βραζιλιάνου προέδρου Οτάβιο Ρέγκο Μπάρος στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ο Μπολσονάρου δεν θα παρευρεθεί στο δείπνο εξαιτίας της «αντίστασης και των εσκεμμένων επιθέσεων από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης και της πίεσης από ομάδες συμφερόντων» στους διοργανωτές και σε χορηγούς.

Μεταξύ άλλων, η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta, η βρετανική εφημερίδα Financial Times και η εταιρεία συμβούλων Bain & Company ανακάλεσαν τις χορηγίες τους για την εκδήλωση, ενώ αρκετές ακόμη εταιρείες ματαίωσαν την παρουσία τους στην εκδήλωση, που είχε προγραμματιστεί από το Αμερικανοβραζιλιάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο να λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη στις 14 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά η εκδήλωση επρόκειτο να φιλοξενηθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, όμως το ίδρυμα, υπό την πίεση της κοινής γνώμης, αρνήθηκε στα μέσα Απριλίου να το στεγάσει.

Πηγές: Reuters, Guardian 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή