Le Parisien: Σκέψεις αποχώρησης του επενδυτικού fund από την Παρί ΣΖ

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019 17:18
UPD:17:21
EPA/IAN LANGSDON
A- A A+

Το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Παρί Σεν Ζερμέν εξετάζει η «Qatar Sports Investment», όπως αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

Το ρεπορτάζ, που εφόσον επαληθευτεί, θα επιφέρει σημαντικότατο πλήγμα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αναφέρει ότι το επενδυτικό fund που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των πρωταθλητών Γαλλίας, σκέφτεται να αποσυρθεί από τους «πρωτευουσιάνους».

Ο λόγος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έχει να κάνει με τις πρόσφατες αποτυχίες της ομάδας, τόσο στο Champions League στην φάση των «16», όσο και με την πρόσφατη απώλεια του Κυπέλλου στον τελικό από την Ρεν.

Η έντονη κριτική που ασκείται στην Παρί δεν αρέσει καθόλου στην QSI. Κορυφαία στελέχη της θεωρούν ότι αυτός ο «πόλεμος» πλήττει τα συμφέροντα της εταιρείας και «χαλάει» το όνομά της στο παγκόσμιο στερέωμα.

Το ζήτημα είναι και οικονομικό κι έχει να κάνει με την έντονη φορολογία του γαλλικού κράτους. Από το 2011 το επενδυτικό fund έχει δαπανήσει πάνω από 1.5 δις ευρώ στην Παρί, έχοντας κάνει τη μεγαλύτερη ίσως μεταγραφή όλων των εποχών, με την άφιξη του Νεϊμάρ στο Παρίσι έναντι 222 εκ. ευρώ.

Οι φόροι, όμως, που καταβάλλει είναι «ασήκωτοι». Μόνο τη σεζόν 2017-2018 η QSI πλήρωσε 193 εκ. ευρώ, όπως αναφέρει η «Parisien» η γαλλική ομάδα πληρώνει σε φόρους όσα οι κορυφαίες ομάδες της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας μαζί.

Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας έχει να κάνει με το Financial Fair Play της UEFA. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία δεν επιτρέπει την αλόγιστη δαπάνη των συλλόγων στις μεταγραφές και οι ποινές που επιβάλλει δεν αρέσουν καθόλου στον Νάσερ Αλ-Κελαϊφί και την εταιρεία.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις