Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Νόμος για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2006 11:30
A- A A+

Νόμο, με τον οποίο ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τη δέσμευση περιουσιών κατηγορούμενων για εγκλήματα πολέμου, που παραμένουν ελεύθεροι και ανθρώπων που τους παρέχουν βοήθεια υιοθέτησε χθες η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

Η απόφαση για τη δέσμευση των περιουσιών ατόμων που κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία ή ατόμων που βοηθούν κατηγορούμενους για εγκλήματα πολέμου θα λαμβάνεται από το αρμόδιο δικαστήριο της Βοσνίας, εφόσον προηγουμένως διεξαχθεί πλήρης έρευνα.

Σύμφωνα με το νόμο το δικαστήριο, είναι υποχρεωμένο να αποδεσμεύσει μέρος της περιουσίας των κατηγορούμενων για εγκλήματα πολέμου μετά από αίτημα της οικογένειάς τους για να καλυφθούν έξοδα μόρφωσης παιδιών, νοσηλείας ή για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών.

Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσαν ότι η ψήφιση του νόμου αποδεικνύει ότι η Βοσνία - Ερζεγοβίνη συνεργάζεται με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία και εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της σε αυτό τον τομέα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή