Γ. Καμίνης: «Μεγάλη δικαίωση η νομοθέτηση των χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών»

Τετάρτη, 01 Μαΐου 2019 14:58
UPD:15:00
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Την ικανοποίησή του για την πρόσφατη νομοθέτηση της δημιουργίας και λειτουργίας των κλειστών χώρων ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών εκφράζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. 

Σε συνέντευξή του στο healthview.gr ο κ. Καμίνης σημειώνει: «Περισσότερο δικαιωμένος αισθάνομαι που ελήφθη αυτή η απόφαση παρά ικανοποιημένος, καθώς αυτό θα συμβεί όταν τους δω να λειτουργούν». Για τους Χώρους Ελεγχόμενης Χρήσης, όπως αναφέρει, ο δήμος αναζήτησε συνεργασίες με το εξωτερικό, με πόλεις που τους εφαρμόζουν, τις παρουσίασε μεθοδικά στους φορείς της πόλης και τα πολιτικά κόμματα.

«Κάναμε μπροστάρηδες στην πρωτοβουλία γνωστούς Αθηναίους, καταρτίσαμε τον νόμο, τον υιοθέτησε και τον κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής στη Βουλή και η κυβέρνηση τον έκανε νόμο του κράτους ένα χρόνο αργότερα.  Είναι κάτι για το οποίο η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να είχε καθυστερήσει τόσο» τονίζει.

Υπενθυμίζει δε ότι είχε κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση από το 2017. Όπως σημειώνει ο κ. Καμίνης είναι κάτι που θα βοηθήσει στο να περιοριστεί ο θάνατος στο δρόμο καθώς και η δημόσια χρήση ουσιών ενώ θα δώσει την ευκαιρία στους ουσιοεξαρτημένους να αποκτήσουν πρόσβαση σε κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης.

«Δεν είπαμε ποτέ ότι είναι η μόνη λύση αλλά ας τη δοκιμάσουμε. Αλλιώς ας περιοριστούμε στη θέση του θεατή να βλέπουμε έναν μετά τον άλλο τους ανθρώπους αυτούς να πεθαίνουν στο δρόμο, αβοήθητοι στο έλεος των κυκλωμάτων» υπογραμμίζει ο δήμαρχος. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή