Σκληραίνει τη στάση της η Τεχεράνη - Δυναμική απάντηση σε ΗΠΑ

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2006 13:38
A- A A+

Σκληραίνει τη στάση της η Τεχεράνη. Λίγο μετά τις εκκλήσεις της Ουάσινγκτον για παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, η Τεχεράνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα μπορούσαν να «πάθουν κακό» αν παρέμβει το Συβούλιο Ασφαλείας.

Παράλληλα, η Τεχεράνη δήλωσε πως όποια μέτρα και αν ληφθούν σε βάρος της από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα συνεχίσει την έρευνα στον τομέα των πυρηνικών.

«Ήλθε η ώρα να αναλάβει δράση το Συμβούλιο Ασφαλείας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο των Κυβερνητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας (IAEA) που συνεδριάζει στη Βιέννη. Όπως επισημαίνεται, το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να καλέσει το Ιράν να διακόψει το πυρηνικό του πρόγραμμα, «διαφορετικά θα έχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες».

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Ενωση προειδοποίησε την Τεχεράνη ότι πρέπει να σταματήσει τη διαδικασία εμπλουτισμού του ουρανίου και να συνεργασθεί πλήρως με τους επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας, εάν θέλει να αποφύγει τις πιέσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να αρχίσει την εξέταση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Βιέννη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή