ΚΚΕ: Μεθοδεύεται αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2006 13:45
A- A A+

«Με την έναρξη του διαλόγου για το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης μεθοδεύεται η νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης της γυναίκας στα 65. Ένα ζήτημα που δεν αφορά το αύριο, αφορά το σήμερα. Αφορά τις ηλικίες των 25, 30, 35 και 40 χρονών. Η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 65, κυριολεκτικά γκρεμίζει τις όποιες κατακτήσεις είχαν οι γυναίκες».

Αυτό υπογράμμισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της μετά τη σημερινή της συνάντηση με την ΟΓΕ στα γραφεία του Κόμματος.

Όπως τόνισε, το ΚΚΕ επιμένει στη μείωση του ορίου συνταξιοδότησης και στο να υπάρχει διαφορά στη συνταξιοδότηση ανδρών και γυναικών κατά 5 πέντε χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι γυναίκες ζουν σε ένα καθεστώς ταξικής και φυλετικής ανισότητας, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Κοντά στην αύξηση ορίων συνταξιοδότησης έρχονται και τα καινούργια μέτρα της ΕΕ και της κυβέρνησης με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “συγκερασμός οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων”, που θα μετατρέψουν την γυναίκα σε μια εργαζόμενη αποκλειστικά στα λεγόμενα “γυναικεία επαγγέλματα”, σε μια πολύ φτηνή επαγγελματική δύναμη μερικής απασχόλησης και μάλιστα εργαζόμενη μέσα στο ίδιο το σπίτι», σημείωσε η κ. Παπαρήγα και κατέληξε λέγοντας:. «Αυτό όχι μόνο δεν τη φέρνει κοντά στην οικογένεια, αντίθετα την απομακρύνει από την οικογένεια και την κάνει κυριολεκτικά ένα σύγχρονο δούλο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή