Οι ΗΠΑ εξετάζουν την ένταξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στις ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις

Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 16:01
UPD:16:08
EPA/MICHAEL REYNOLDS
A- A A+

Την ένταξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη λίστα των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος, γεγονός που σημαίνει ότι θα επιβληθούν κυρώσεις εις βάρος του παλαιότερου ισλαμιστικού κινήματος της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», την ένταξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη λίστα των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων ζήτησε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι από τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, στις 9 Απριλίου.

Ο Σίσι ανέτρεψε τον πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας το 2013, και εξελέγη πρόεδρος την επόμενη χρονιά. Στη διάρκεια της τετραετούς προεδρίας του έχει φιμώσει τους Ισλαμιστές και τη φιλελεύθερη αντιπολίτευση, οδηγώντας στη φυλακή εκατοντάδες αντιφρονούντες.

Σε κάθε περίπτωση, μία τέτοιου είδους κίνηση της Ουάσιγκτον ενδέχεται να περιπλέξει τις σχέσεις με την Άγκυρα, δεδομένου ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει σχέσεις με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πολλά μέλη του κινήματος διέφυγαν στην Τουρκία αφού το κίνημα κηρύχθηκε παράνομο στην Αίγυπτο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή