Κατώτερα των προσδοκιών του τα ποσοστά του ακροδεξιού Vox

Κυριακή, 28 Απριλίου 2019 23:28
UPD:23:40
REUTERS/SUSANA VERA
A- A A+

Κατώτερο των προσδοκιών του ηγέτη του Σαντιάγκο Αμπασκάλ είναι το ποσοστό του ακροδεξιού Vox στις σημερινές εκλογές στην Ισπανία.

Παρά τις προβλέψεις που το ήθελαν να εξασφαλίζει διψήφιο ποσοστό, το Vox, το οποίο τάσσεται κατά του φεμινιστικού κινήματος και της μετανάστευσης, εισέρχεται μεν για πρώτη φορά στη βουλή, αλλά με 23 έδρες με τα δύο τρίτα των ψήφων καταμετρημένα και όχι με 38 έδρες που έδιναν τα exit polls.

O Αμπασκάλ θέλησε να κεφαλαιοποιήσει την κρίση στην Καταλονία, μετά το δημοψήφισμα του 2017, διατυμπανίζοντας ότι «το Vox είναι η φωνή εκείνων που θέλουν πάνω από όλα την ενότητα της ισπανικής πατρίδας τους, εκείνους που ουσιαστικά δεν μπορούν να κοιμηθούν από τον Οκτώβριο του 2017».

Ο 42χρονος Σαντιάγκο Αμπασκάλ, από τη Χώρα των Βάσκων, έχει πρότυπο τον Βίκτορ Όρμπαν, και κυρίως τον Ντόναλντ Τραμπ. Δεν είναι που αμφισβητεί ανοιχτά τα μέσα ενημέρωσης και στρέφεται διαρκώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο το όραμά του να κάνει την Ισπανία «και πάλι μεγάλη», το οποίο παραπέμπει ευθέως στο «πρώτα η Αμερική» του Τραμπ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή