Νίκη τίτλου η Σίτι στο «Τερφ Μουρ»

Κυριακή, 28 Απριλίου 2019 18:42
UPD:18:45
EPA/PETER POWELL
A- A A+

Η Μπέρνλι είχε βάλει δύσκολα στην επίδοξη πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, καθώς για περισσότερο από μία ώρα την κρατούσε στο «μηδέν» στο «Τερφ Μουρ».

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα βρήκε όμως τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα των γηπεδούχων και να σκοράρει το «χρυσό» γκολ με τον Σέρχιο Αγουέρο στο 63ο λεπτό, φτάνοντας σε μια νίκη που είναι πολύ πιθανό να της χαρίσει και το φετινό τίτλο.

Οι «πολίτες» έφτασαν στους 91 βαθμούς και άφησαν δεύτερη τη Λίβερπουλ (90β.), δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος στην Πρέμιερ Λιγκ.

Πλέον, για να κατακτήσει το πρωτάθλημα μαθηματικά η Σίτι ζητεί δύο νίκες στις αναμετρήσεις που ακολουθούν απέναντι στη Λέστερ (6/5, εντός) και Μπράιτον (12/5, εκτός).

Η ομάδα του Σον Ντάις κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να κρατήσει τους «πολίτες» μακριά από την περιοχή του Χίτον, ενώ παραλίγο να φτάσει η ίδια στο γκολ όταν ο Έντερσον σταμάτησε τον Γουντ στο μεταξύ τους τετ-α-τετ. 

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 49΄, όταν η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Μπαρνς σε σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα, αλλά ο Πολ Τίρνι έδειξε «παίζετε».

Στο 63ο λεπτό ο Σίλβα βρήκε τον Αγουέρο μέσα στην περιοχή και ο δεινός αυτός εκτελεστής γύρισε και σούταρε γράφοντας το «χρυσό» 0-1, καθώς η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή όταν την απομάκρυνε ο Λόουτον.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις