Μπασιάκος: Πρόσθετα μέτρα μετά το κρούσμα του Η5Ν1 στην Αλβανία

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2006 17:51
A- A A+

Πρόσθετα μέτρα μετά το κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε οικόσιτο πουλερικό στην περιοχή των Αγίων Σαράντα της Αλβανίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κΕυάγγελος Μπασιάκος.

Εκτός από τα αναγκαία μέτρα βιοασφάλειας, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, όπως ανακοινώθηκε, «όλα τα διερχόμενα από τα σύνορα της χώρας μας, προέλευσης Αλβανίας, οχήματα θα απολυμαίνονται σχολαστικά και οι επιβαίνοντες σε αυτά θα απολυμαίνουν τα υποδήματά τους». Ανάλογα μέτρα θα εφαρμόζονται και στα σημεία εισόδου επιβατών (χερσαία, θαλάσσια), ενώ τα τρόφιμα ζωϊκής προέλευσης που μεταφέρονται για προσωπική χρήση θα κατάσχονται και θα καταστρέφονται.

«Με ψυχραιμία και ετοιμότητα παρακολουθούμε το πρόβλημα που εμφανίστηκε στη γείτονα χώρα και διαβεβαιώνουμε ότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της χώρας μας σε πλήρη συμφωνία και συνεργασία με τη Μόνιμη Κτηνιατρική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα λάβουν όλα τα επιπλέον μέτρα όταν και αν χρειαστεί», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή