Η UEFA τιμώρησε τον Πιάνιτς με δύο αγωνιστικές

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019 20:34
UPD:20:40
EPA/JuanJo Martin
A- A A+

Δεν γλίτωσε την τιμωρία ο άσος της Γιουβέντους και της Εθνικής Βοσνίας, Μίραλεμ Πιάνιτς, για την αποβολή του στην αναμέτρηση με την Ελλάδα, για τα προκριματικά του Euro 2020.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA επέβαλε στον Βόσνιο μέσο ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών για το μαρκάρισμα στον Κάρλος Ζέκα, που έφερε την άμεση αποβολή του (απευθείας κόκκινη) στο παιχνίδι της Ζένιτσα.

Πρακτικά, αυτό συνεπάγεται ότι ο εκ των ηγετών του βαλκανικού συγκροτήματος δεν θα είναι διαθέσιμος για τους αγώνες με τη Φινλανδία και την Ιταλία, στις 8 και στις 11 Ιουνίου αντίστοιχα.

Ακόμη, κεκλεισμένων των θυρών θα υποδεχθεί το Μαυροβούνιο τον επόμενο αντίπαλο του στα προκριματικά του Euro 2020, μετά τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών του στο παιχνίδι με την Αγγλία, τον περασμένο μήνα.

Οι ποδοσφαιριστές που στοχοποιήθηκαν από την κερκίδα ήταν οι Ντάνι Ρόουζ και Ραχίμ Στέρλινγκ. Η τιμωρία θα εφαρμοστεί στην αναμέτρηση με το Κόσοβο, για τα προκριματικά του Α΄ ομίλου, ενώ στο γήπεδο θα υπάρχει banner με τη φράση "#EqualGame».

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μαυροβουνίου τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ, λόγω πυροτεχνημάτων και ρίψης αντικειμένων στον ίδιο αγώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις