Με Παπαρήγα, Αλαβάνο ο Τάσσος Παπαδόπουλος

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2006 20:14
A- A A+

«Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι δύο χρόνια μετά το δημοψήφισμα, έχει κερδίσει έδαφος στην Ελλάδα, την Κύπρο και διεθνώς, το δικαίωμα των Ελληνοκυπρίων να απορρίψουν ένα σχέδιο που οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια, αργά ή γρήγορα, σε διχοτόμηση», δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

Η κα Παπαρήγα πρόσθεσε ότι «αυτό που έχει σήμερα σημασία είναι να διεκδικηθεί η επίλυση του προβλήματος στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, που προβλέπουν διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς στρατό κατοχής και χωρίς διεθνή επιδιαιτησία».

«Χρειάζεται να υπάρξει στήριξη της πρωτοβουλίας της κυπριακής κυβέρνησης και βεβαίως ξέρουμε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας, ή προσπάθεια παράλυσης, και γι' αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. προκειμένου να προσέλθει στο τραπέζι ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπαδόπουλο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή