Βόλεϊ: Ο Πετρέας πήγε τον Ολυμπιακό στον τελικό

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 20:23
UPD:20:26
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Ύστερα από αγώνα-διαφήμιση για το ελληνικό βόλεϊ, που είχε εναλλαγές, δύναμη και ρεσιτάλ καλών σερβίς, ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Πετρέα νίκησε 3-2 τον Φοίνικα στη Σύρο και με νίκες 3-1 προκρίθηκε στους τελικούς του πρωταθλήματος, όπου με πλεονέκτημα έδρας απέναντι στον ΠΑΟΚ θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο πρώτος τελικός θα γίνει στο «Μελίνα Μερκούρη» την Παρασκευή 3 Μαΐου και το πρωτάθλημα θα κριθεί στις 3 νίκες.

Ο Φοίνικας δεν είχε σταθερότητα στα κρίσιμα σημεία. Μετά το 3ο σετ είχε μεγάλη πτώση ο Εβάντρο και δεν υπήρχε ο παίκτης για το εύκολο σκοράρισμα. Η ομάδα της Σύρου ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ η Κηφισιά είναι τέταρτη.

Ο Ολυμπιακός, όπως προαναφέρθηκε, είχε πρωταγωνιστή τον Μεσσήνιο κεντρικό του Γιώργο Πετρέα, που έκανε την εμφάνιση της χρονιάς στο μπλοκ και στο σερβίς. Είναι χαρακτηριστικό πως το 1ο και το 4ο σετ τελείωσαν με δικά του σερί 6-0, ενώ τελείωσε και τον αγώνα με άσσο.

Ο Σμιτ ήταν αποτελεσματικός στο κρίσιμο 4ο σετ και ο Κώστας Χριστοφιδέλης κάλυψε για άλλη μια φορά τα κενά στην υποδοχή. Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης ξεκίνησε βασικός στο 3ο και στο 4ο σετ, αλλά μετά από απραξία μιας εβδομάδας ήταν μακριά από τον καλό εαυτό του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις