Συνάντηση Παπανδρέου με τον Επίτροπο Ρεν

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2006 14:12
A- A A+

Mε τον αρμόδιο για τη διεύρυνση Επίτροπο της Ε.Ε., Όλι Ρεν, συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με τα Βαλκάνια, το Κόσσοβο, την Τουρκία και το Κυπριακό.

Αναφερόμενος στα Βαλκάνια, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η προοπτική τους και η προοπτική σταθερότητας και ευημερίας, είναι η ευρωπαϊκή προοπτική», σημειώνοντας ότι επέμεινε στην απόφαση της Ε.Ε. (στη Θεσσαλονίκη, το 2003) για την ενταξιακή πορεία ολόκληρης της περιοχής.

Όσον αφορά εξάλλου, την Τουρκία, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως επανέλαβε την προσήλωσή του στην ευρωπαϊκή της πορεία, με τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί και τις οποίες –όπως υπογράμμισε- πρέπει να υλοποιήσει η γείτων.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως τόνισε στον κ. Ρεν ότι «η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, αλλά και το ότι η Κύπρος είναι σήμερα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημαίνει κάτι πολύ απλό: «Ότι η όποια λύση πρέπει να αξιοποιήσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και να είναι επίσης και συμβατή με αυτό το κεκτημένο».

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως ενημέρωσε το κ. Ρεν για τη συζήτηση που είχε και με τον κ. Ανάν, και χθες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τον κ. Παπαδόπουλο. Όπως σημείωσε, από την πλευρά του κ. Παπαδόπουλου «έχει υπάρξει μια σημαντική από πλευράς του πρωτοβουλία, πρωτοβουλία που μπορεί να είναι μια καλή αρχή για μια εξέλιξη προς μια ουσιαστική συζήτηση, διαπραγμάτευση και τελικά λύση υπέρ όλων των πολιτών της Κύπρου».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε χρήσιμη τη συζήτηση και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα συμβάλει στις μετέπειτα εξελίξεις, ιδιαίτερα βεβαίως και σε διάφορες πρωτοβουλίες, όπως σε σχέση και με την Αμμόχωστο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή