Κριτική σε κυβέρνηση και διοίκηση της ΕΑΒ κατά την επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2006 16:06
A- A A+

Επισκεψη στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ) στην Τανάγρα, πραγματοποίησε σήμερα η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του Κινήματος.

Κατά την επίσκεψή της η κ. Ξενογιαννακοπούλου επέκρινε τη διοίκηση της ΕΑΒ για την απόφασή της να μην επιτρέψει την είσοδο τηλεοπτικών συνεργείων στο χώρο της επιχείρησης, λέγοντας ότι «αυτό που συνέβη σήμερα μας ξάφνιασε και μας λυπεί». «Το θεωρούμε», είπε, «ένα είδος προσβολής απέναντι στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπως και ένα περιορισμό στην ενημέρωση του ελληνικού λαού, που είναι ο βασικός χορηγός της λειτουργίας αυτής της επιχείρησης, η οποία είναι δημόσια».

Την απόφαση πήρε ο πρόεδρος της ΕΑΒ, Θ. Δαμιανός, επισημαίνοντας ότι οι χώροι της εταιρείας είναι διαβαθμισμένοι.

Αντιδρώντας, η κ. Ξενογιαννακοπούλου αρνήθηκε να συναντήσει τη διοίκηση της εταιρείας, δηλώνοντας πως θα δοθεί συνέχεια στη Βουλή, ενώ απευθυνόμενη στον Θ. Δαμιανό είπε: «Θεωρούμε ότι η επαφή που κάνουν τα κόμματα της Βουλής με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΕΑΒ δεν πλήττει την ασφάλεια, αλλά αντίθετα είναι επαφή που ευνοεί τη δημοκρατική ενημέρωση όλου του λαού».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΒ απάντησε ότι η απόφαση απαγόρευσης εισόδου τηλεοπτικών συνεργείων ισχύει για όλους και η ενημέρωση του ελληνικού λαού μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή και όχι αναγκαστικά από κάμερες μέσα στην επιχείρηση.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου μίλησε στη συνέχεια στους εργαζόμενους στην ΕΑΒ, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο. Η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως πρέπει να υπάρχει πλήρης δημοσιότητα για τα προβλήματα της εταιρείας και το μέλλον της και τόνισε το ενδιαφέρον του κόμματός της για την αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Παράλληλα επέκρινε την κυβέρνηση για πλήρη ανυπαρξία σχεδίων και πολιτικής για το μέλλον συνολικά της αμυντικής βιομηχανίας και ιδιαίτερα της ναυαρχίδας της, όπως ονόμασε την ΕΑΒ.

Η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για απαξίωση της εταιρείας, για συρρίκνωση των εσόδων της, για έλλειψη πυξίδας και σχεδίων και για πρόκληση γενικευμένης ανασφάλειας στους εργαζόμενους, λόγω της προοπτικής εφαρμογής του νόμου για τις ΔΕΚΟ, τον οποίον το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε στη Βουλή και όπως είπε, δεσμεύεται να καταργήσει μόλις γίνει κυβέρνηση.

Επίσης, η κ. Ξενογιαννακοπούλου έκανε λόγο για περίεργο τρόπο με τον οποίο διαρρέουν στον Τύπο σχέδια γύρω από το μέλλον της εταιρείας και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αμυντική βιομηχανία, να τηρήσει τις υποσχέσεις της για την ΕΑΒ και να αναλάβει τις ευθύνες της για τις προοπτικές της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή