Υπεγράφη η σύμβαση ανακατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Ζακύνθου

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 18:32
UPD:18:40
www.imerazante.gr
A- A A+

Τη σύμβαση για το έργο ανακατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Ζακύνθου, υπέγραψε την Τρίτη 23 Απριλίου 2019, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννης Χαρωνίτης.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία «ΔΟΜΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ» και το συμβατικό τίμημα ορίστηκε σε 284.991,44 ευρώ . Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 240 ημερολογιακών ημερών.

Η σύμβαση προβλέπει την ανακαίνιση και επισκευή του Μεγάρου και συγκεκριμένα  αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων μέρους του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, (αίθουσα ακροατηρίου ειρηνοδικείου) που είτε προϋπάρχουν από την κατασκευή του, είτε δημιουργήθηκαν με την πάροδο του χρόνου, με στόχο την απαλοιφή των κινδύνων, που αυτά εγκυμονούν.

Ακόμη προβλέπεται η ενίσχυση του φέροντα οργανισμού της αίθουσας ακροατηρίου ειρηνοδικείου και η αντιμετώπιση των οικοδομικών προβλημάτων του κελύφους όλου του κτιρίου, με σκοπό να εξαλειφθούν οι παράγοντες που προκαλούν φθορά σε αυτό, καθώς επίσης να επισκευαστούν οι ζημιές, που αυτό έχει υποστεί.

Το έργο περιλαμβάνει ακόμη την ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση αίθουσας ακροατηρίου ειρηνοδικείου, την αισθητική αναβάθμιση του κελύφους, τη διατήρηση της αυθεντικότητας του κτιρίου, μέσω της συντήρησης, κατά το δυνατό, των περισσότερων αυθεντικών του στοιχείων και τέλος την εξυπηρέτηση των σύγχρονων λειτουργικών αναγκών και ένταξη των νέων κατασκευών με διακριτό τρόπο.

Επίσης, στην προκήρυξη του έργου αποκατάστασης των σεισμογενών ζημιών σε τρεις σχολικές μονάδες του Δήμου Λέσβου, προχώρησε η ΚΤΥΠ ΑΕ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 520.000 ευρώ και αφορά στην αποκατάσταση του ΕΠΑΛ Πλωμαρίου, του Νηπιαγωγείου Τρυγώνας και του Νηπιαγωγείου Πολυχνίτου.

Επιπλέον, η ΚΤΥΠ ΑΕ προχώρησε σήμερα σε υπογραφή σύμβασης για την ανάθεση εκπόνησης Η/Μ μελέτης για το διατηρητέο κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου, με αμοιβή 4.626,44 ευρώ. Την μελέτη θα εκπονήσει η εταιρεία «Εμπειρία Σύμβουλοι Μηχανικοί ΑΕ».

Σημειώνεται ότι ήδη έχει υπογραφεί σύμβαση για την Η/Μ μελέτη του διατηρητέου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Πολυχνίτου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση της στατικής μελέτης των δύο παραπάνω διατηρητέων σχολικών κτιρίων.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή