«Έφυγε» ο εμβληματικός αρχηγός της Σέλτικ Μπίλι ΜακΝιλ

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 13:32
UPD:13:44
EPA/SEBASTIEN NOGIER
A- A A+

Πένθος στις τάξεις της Σέλτικ και στο βρετανικό ποδόσφαιρο για το θάνατο του εμβληματικού αρχηγού των «καθολικών» Μπίλι ΜακΝιλ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Ο ΜακΝιλ συνέδεσε το όνομά του με την Ιστορία του συλλόγου καθώς πανηγύρισε μαζί του 31 τίτλους, προεξάρχοντος του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1967, όταν η Σέλτικ νίκησε με 2-1 την Ίντερ στον τελικό της Λισσαβόνας.

Η ομάδα της Σκωτίας, μάλιστα, ήταν η πρώτη βρετανική που κατάκτησε το κορυφαίο τρόπαιο στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA και ο εκλιπών φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Η σχέση του με τη Σέλτικ διήρκεσε περισσότερα από 60 χρόνια. Ο ΜακΝιλ, που αποσύρθηκε το 1975, έζησε ως ποδοσφαιριστής 9 συνεχείς τίτλους πρωταθλήματος, 7 Κύπελλα και 6 Λιγκ Καπ, ενώ από τον πάγκο οδήγησε το σύλλογο σε άλλα τέσσερα τρόπαια. 

Να σημειωθεί ότι τη χρονιά κατάκτησης του Κυπέλλου Πρωταθλητριών η Σέλτικ δεν είχε κάνει μόνο το «τρεμπλ» εντός των συνόρων αλλά είχε πανηγυρίσει και πέμπτο τίτλο, το Κύπελλο Γλασκόβης!

Το 1983 ανέλαβε τη Μάντσεστερ Σίτι, που τότε έπαιζε στη Β΄ Εθνική της Αγγλίας και την οδήγησε στην άνοδο, ακολούθησε μια χρονιά στην Άστον Βίλα και ύστερα επέστρεψε στη Σέλτικ και ολοκλήρωσε την προπονητική καριέρα του με νταμπλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις