Ράις: Υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος το Ιράν

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2006 19:51
A- A A+

Το Ιράν αποτελεί την υπ αριθμόν ένα κίνδυνο για τις ΗΠΑ, δήλωσε, ενώπιον επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας, η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις, έπειτα από την ανακοίνωση της ιρανικής κυβέρνησης πως δεν πρόκειται να συμβιβασθεί με τη Δύση όσον αφορά το πυρηνικό της πρόγραμμα.

«Είναι η χώρα που έχει αποφασίσει να αναπτύξει ατομικά όπλα σε πείσμα της διεθνούς κοινότητας, η οποία ίσως είναι αποφασισμένη να την εμποδίσει... Είναι μία χώρα που αποτελεί τον κεντρικό τραπεζίτη της τρομοκρατίας, είτε αυτή είναι στο νότιο Ιράκ, είτε στα παλαιστινιακά εδάφη, ή στον Λίβανο».

Η κα Ράις υποστήριξε ενώπιον της επιτροπής το αίτημα της κυβέρνησης Μπους για εκταμίευση έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 75 δισ. δολαρίων στις στρατιωτικές αποστολές των ΗΠΑ στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Ενώπιον της επιτροπής κατέθεσε και ο υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, που ανακοίνωσε πως στην περίπτωση που ξεσπάσει γενικευμένος εμφύλιος πόλεμος στο Ιράκ, τότε θα εναπόκειται στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας της χώρας ν' ασχοληθούν μ' αυτόν κι όχι στα αμερικανικά στρατεύματα.

«Είναι πέραν κάθε αμφιβολίας πως οι ενδοθρησκευτικές συγκρούσεις ήσαν εντονότερες απ' όσο πιστεύαμε, κι αυτό μας ανησυχεί όλους, αλλά οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έκαναν μία πολύ καλή δουλειά» πλειοδότησε ο στρατηγός Τζον Αμπιζάιντ, επικεφαλής του αμερικανικού επιτελείου που διοικεί τις επιχειρήσεις στο Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή