Μάχη επιβίωσης δίνει ο Παναθηναϊκός με τη Ρεάλ

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 12:32
UPD:12:34
INTIME SPORTS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Νικ Καλάθης στην χθεσινή προπόνηση

A- A A+

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (3/4, 21:00) στο ΟΑΚΑ τη Ρεάλ Μαδρίτης, στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» είδαν τη «βασίλισσα» να κάνει το 2-0 στο Wizink Center και να βρίσκεται πια μια νίκη μακριά από την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Βιτόρια (17-19 Μαΐου).

Κατά συνέπεια, ο Ρικ Πιτίνο και οι παίκτες του δεν έχουν άλλη εναλλακτική εκτός της νίκης για να αποφύγουν ένα πρόωρο αποκλεισμό και να οδηγήσουν τη σειρά σε τέταρτο αγώνα, τη Μεγάλη Πέμπτη (25/4, 21:00), πάλι στο ΟΑΚΑ.

Η παράδοση, πάντως, δεν είναι με το μέρος του Παναθηναϊκού, καθώς καμία ομάδα δεν έχει προκριθεί μετά από εις βάρος της 0-2.

Ο πρώτος και ο δεύτερος αγώνας στη Μαδρίτη είχαν τελείως διαφορετική εξέλιξη, αφού στο πρώτο παιχνίδι ο νικητής κρίθηκε στα τελευταία 14΄΄ με βολές του Καμπάτσο (75-72), ενώ στην επόμενη αναμέτρηση (78-63) ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με 21-8 στην πρώτη περίοδο κι έκτοτε κυνηγούσε στο σκορ, χάνοντας τελικώς εύκολα, καθώς ο Καλάθης ήταν σε κακή ημέρα.

«Πρέπει να αλλάξουμε προσωπικότητα» έστειλε μήνυμα στους παίκτες του ο Πιτίνο, εξηγώντας πως η καλή άμυνα έφτασε τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ και με άμυνα θα πρέπει να μειώσουν σε 2-1 τη σειρά τη νύχτα της Μεγάλης Τρίτης (23/4).

H άμυνα δεν αρκεί πάντως, αφού οι «πράσινοι» θα πρέπει να αποδειχτούν πιο παραγωγικοί στην επίθεση, κάτι που περνά μέσα από τις ασίστ και την ενέργεια του Καλάθη. Ο διεθνής γκαρντ δεν κατάφερε να βγάλει μέρος της προπόνησης την Κυριακή, λόγω των ενοχλήσεων που αισθάνθηκε στην κνήμη, αλλά θα είναι παρών στην προσπάθεια της ομάδας του. 

Όσον αφορά στην πολυνίκη της διοργάνωσης, με 10 τίτλους, η Ρεάλ Μαδρίτης θα επιδιώξει να «σκουπίσει» τη σειρά και να εξασφαλίσει, με 3-0, την πρόκριση στο τρίτο διαδοχικό φάιναλ φορ.

Ο Γιουλ δεν αγωνίστηκε στα δύο πρώτα ματς, ανεβάζει στροφές, θα είναι στο ΟΑΚΑ αλλά μοιάζει απίθανο να χρησιμοποιηθεί από τον Λάσο, καθώς η συνέχεια είναι ακόμη μεγάλη για τη «βασίλισσα».  

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις