Μεϊμαράκης για υποκλοπές, Εurostat, δημοσκόπηση VPRC

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2006 15:09
A- A A+

Συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ερωτηθείς για την υπόθεση των υποκλοπών, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έπραξε από την πρώτη στιγμή το καθήκον της, στελνοντας την υπόθεση στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη για να τη διερευνήσει σε βάθος.

Η κυβέρνηση, υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης, θέλει να χυθεί άπλετο φως για να μην υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, καθώς οι πολίτες δεν επιθυμούν ούτε την κομματική αντιπαλότητα, ενώ παρακολουθούν μία αντιπαράθεση συμφερόντων και εταιρειών.

Τα κόμματα, πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης, πρέπει να συνεννοηθούν για να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα θωρακίσουν τους πολίτες από τέτοιες καταστάσεις.

Σε ερωτήσεις εξάλλου, για το θέμα της απογραφής και της απόφασης που έλαβε χθες η Eurostat για τις αμυντικές δαπάνες, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι τον καλύπτει απολύτως η δήλωση που έκανε ο υπουργός Οικονομίας, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να απολογείται γιατί απέκρυπτε πλήρως τις δαπάνες και δεν τις κατέγραφε ούτε κατά την παραγγελία, ούτε κατά την παραλαβή. Όπως επίσης επισήμανε ο υπουργός Αμυνας, ο τρόπος καταγραφής των αμυντικών δαπανών έχει μηδαμινή επίδραση στο έλλειμμα, τονίζοντας παράλληλα ότι απογραφή ήταν σωστή.

Όσον αφορά τη δημοσκόπηση της VPRC, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλεία που προσφέρονται για πολιτική ανάλυση και σημείωσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει με την ίδια συνέπεια την εφαρμογή του κυβερνητικού της προγράμματος, ίσως και με πιο γρήγορα βήματα, ενώ υπογράμμισε πως το γεγονός οτι και πάλι η ΝΔ είναι πρώτη πολιτική δύναμη, δείχνει ότι οι πολίτες την εμπιστευονται και ζητούν πιο πολλή δουλειά.

Όπως ακόμη παρατήρησε, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι κυβερνήσεις στο μέσον της θητείας του αντιμετωπίζουν μία αποσυσπείρωση, καθώς οι πολίτες έχουν προσμονές για το κυβερνητικό έργο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή