Ο Ολυμπιακός το ντέρμπι των απουσιών, παραμένει το Ρέθυμνο, πέφτει η Κύμη

Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 19:30
UPD:19:48
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS
A- A A+

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι των πολλών απουσιών με την ΑΕΚ (76-67), ενώ μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου της Α1 (25η), το Ρέθυμνο με τη νίκη του επί του Περιστερίου «αγκάλιασε» την παραμονή, σε αντίθεση με την Κύμη που φαίνεται πως υποβιβάζεται παρά το «δίποντο» επί του Λαυρίου.

Παρότι η ΑΕΚ είχε μεγαλύτερο κίνητρο από τον Ολυμπιακό, προκειμένου να «σφραγίσει» την 2η θέση στην regular season, εντούτοις οι απουσίες της «μέτρησαν» περισσότερο από εκείνες των «ερυθρόλευκων», με αποτέλεσμα η ομάδα του Μπλατ να φύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ με 76-67.

Μετά το ματς ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Γιάνις Στρέλνιεκς δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα στο υπόλοιπο της περιόδου.

Πέντε παίκτες με διψήφιο πόντων είχε η ομάδα του Πειραιά (Μιλουτίνοβ, Βεζένκοφ, ΛεΝτέι, Ουίλιαμς-Γκος, Παπανικολάου). Θετικό ήταν το πρώτο δείγμα του Ουίλ Τσέρι με την ερυθρόλευκη φανέλα, με τον Αμερικανό να πετυχαίνει 8 πόντους (4/4 βολές, 2/4 δίποντα, 0/1 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη σε 21:53 λεπτά συμμετοχής.

             Πιο κοντά στην παραμονή το Ρέθυμνο

Την 4η σερί νίκη του πέτυχε το Ρέθυμνο και πιθανότατα την πιο πολύτιμη, καθώς επιβλήθηκε 83-73 του Περιστερίου στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Πριν από λίγο καιρό η κρητική ομάδα έμοιαζε καταδικασμένη σε υποβιβασμό, ωστόσο, με το εκπληκτικό φίνις που έκανε φαίνεται πως «κλείδωσε» την παραμονή, χάρη στις δύο νίκες που έχει στα παιχνίδια με την -ισόβαθμή της- Κύμη.

            Υποβιβάζεται η Κύμη  

Δεν πανηγύρισε η Κύμη τη νίκη επί του Λαυρίου στη Χαλκίδα, καθώς επικράτησε μεν με 89-88, αλλά δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά των 18 πόντων με την οποία είχε χάσει στον πρώτο γύρο (κάποια στιγμή βρέθηκε στο +22) και, σε συνδυασμό με τη νίκη του Ρεθύμνου επί του Περιστερίου, βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση για την παραμονή, δεδομένου ότι την τελευταία αγωνιστική παίζει με τον Παναθηναϊκό.

            Περιμένει τα play offs ο Ήφαιστος

Ο Ηφαιστος είχε σε μεγάλη μέρα τους Φρειμάνις (23π.) και Έβανς (17π.) και δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 73-64 του Άρη στη Λήμνο. Οι νησιώτες... μετρούν αντίστροφα για τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ, στην πρώτη χρονιά τους στα «μεγάλα σαλόνια», αντίθετα με τον Άρη που δεν θα είναι στην οκτάδα.

           Ελπίζει στο θαύμα ο Κολοσσός

Ο ουραγός στη βαθμολογία Κολοσσός Ρόδου πέρασε από την Θεσσαλονίκη, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 83-79. Ο «Δικέφαλος» είχε οκτώ επαγγελματίες στη σύνθεσή του και τρεις νεαρούς, λόγω της αποχής (σ.σ. από τα μέσα της εβδομάδας), για οικονομικούς λόγους, των Ουίλ Χάτσερ, Ντάριους Γκάρετ και των τραυματιών Σταύρου Σχίζα, Τζαμάλ Τζόουνς.

           Σαρωτικός Προμηθέας

«Φύλλο και φτερό» έκανε τον Πανιώνιο ο Προμηθέας στην Πάτρα (104-67) και κοιτά ακόμη και ψηλότερα από την κατάληψη της 4ης θέσης στην τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου!

Ο Πανιώνιος δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή του στην Α1, ωστόσο, βρίσκεται στην καλύτερη μοίρα έναντι των υπόλοιπων διεκδικητών της παραμονής.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις