Πόλο: «Έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό» ο Ολυμπιακός

Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 15:36
UPD:15:42
Eurokinissi Sports/LATO KLODIAN
A- A A+

Μία ανάσα από το δεύτερο τρόπαιο της Euroleague γυναικών υδατοσφαίρισης έφτασε σήμερα (20/04) ο Ολυμπιακός, ωστόσο, η «οικοδέσποινα» του Final Four, Σαμπαντέλ, ήταν αυτή που ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης.

Η ισπανική ομάδα επικράτησε στον τελικό με 13-11 των «ερυθρόλευκων», οι οποίες πέντε λεπτά πριν το φινάλε προηγήθηκαν με 11-8 κι έδειχναν ότι θα «καθάριζαν» τον αγώνα. Οι γηπεδούχες, όμως, «απάντησαν» με πέντε τέρματα, χωρίς να δεχτούν κανένα άλλο, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην ολική ανατροπή και να πανηγυρίσουν δικαιολογημένα.

Η μεγάλη διαφορά στις αποβολές, αλλά και το χαμένο πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου με το σκορ στο 11-10 (αστόχησε από το ίδιο σημείο και στον ημιτελικό με την Βουλιαγμένη στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι), αποτέλεσαν τους καταλυτικούς παράγοντες, που εμπόδισαν την ελληνική ομάδα να επαναλάβει το θρίαμβο του 2015 και ανέβει στον ευρωπαϊκό «θρόνο». 

Συν το γεγονός ότι ενώ η ομάδα του Χάρη Παυλίδη προηγείτο με 11-8, δέχτηκε δύο... αστεία γκολ μέσα σε 45 δευτερόλεπτα από τις Ισπανίδες που πήραν μεγάλη ψυχολογική ώθηση στη συνέχεια και ολοκλήρωσαν τη μεγάλη ανατροπή.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-3, 2-3, 5-2
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις