Univision: Ανοδος των μετοχών μετά από δημοσίευμα

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2006 10:33
A- A A+

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Univision Communications Inc., μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα New York Post ότι η τηλεοπτική εταιρεία του Μεξικό, Grupo Televisa SA, ο δισεκατομμυριούχος, Haim Saban και άλλοι επενδυτές, σχεδιάζουν να κάνουν προσφορά 12 δισ. δολ. για την εξαγορά της.

Οι μετοχές της Univision, της μεγαλύτερης ισπανόφωνης τηλεόρασης και ραδιοφώνου των ΗΠΑ, σημείωσαν άνοδο 1,26 δολ., φθάνοντας στα 34,18 δολ. στις 4:01 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Η εταιρεία, που εδρεύει στο Λος Αντζελες, έχει τώρα χρηματιστηριακή αξία πλέον των 10,4 δισ. δολαρίων.

Η Univision, τον περασμένο μήνα σκεφτόταν τρόπους, που περιελάμβαναν πιθανή πώληση της εταιρείας. Η εταιρεία, μειώνει θέσεις εργασίας για να τονώσει τα κέρδη και να καταστεί πιο ελκυστική για τους πιθανούς αγοραστές της. Η οικογένεια Cisneros, η Venevision και η Televisa κατέχουν ήδη το 24% της Univision και το στηρίζουν με το 30% της αναλογίας του, σύμφωνα με το δημοσίευμα στη New York Post.

H Stephanie Pillersdorf, εκπρόσωπος της Univision, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της μειώθηκαν 59%, φθάνοντας στα 27,4 εκατ. δολ. ή 8 σεντς ανά μετοχή, εξ αιτίας του κόστους των προγραμμάτων και των εξόδων για τη μείωση των θέσεων εργασίας.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV