Ερώτηση Κωνσταντόπουλου στον Πρωθυπουργό για εγγραφή των αμυντικών δαπανών

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2006 12:16
A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, για το εάν η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την μέθοδο της Eurostat ως προς την εγγραφή των αμυντικών δαπανών, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΡΑ, μετά τη σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, «δημιουργείται σοβαρό πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση, με οικονομικές, κοινωνικές και ηθικές επιπτώσεις, τόσο εντός της χώρας όσο και στην Ε.Ε.».

Όπως επισημαίνει ο κ. Κωνσταντόπουλος, η απογραφή που διενήργησε, όπως τη διενήργησε, η κυβέρνηση της ΝΔ, προβλήθηκε ως μέτρο υπέρ της διαφάνειας και κατά της δημιουργικής λογιστικής, αλλά χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι με την επίκληση του υπερβολικού ελλείμματος, για να εγκαταλειφθούν οι προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ και να εφαρμοστεί από την κυβέρνησή της ακόμα πιο σκληρή δημοσιονομική πολιτική».

Ο βουλευτής του Συνασπισμού ερωτά τον Πρωθυπουργό αν θα εφαρμόσει η κυβέρνηση, ως προς την εγγραφή των αμυντικών δαπανών, την μέθοδο της Eurostat και αν «θα εξακολουθήσει -και αυτή η κυβέρνηση- να καταφεύγει στους ειδικούς λογαριασμούς, ώστε τα πραγματικά αμυντικά κονδύλια να παραμένουν μυστικά νοθεύοντας τους προϋπολογισμούς και εξυπηρετώντας τη διαπλοκή».

Τέλος, ο κ. Κωνσταντόπουλος ρωτά αν «θα υπάρξει λογοδοσία κι ανάληψη ευθυνών για τα πρόσθετα κοινωνικά βάρη και την πολιτική αναξιοπιστία που προκάλεσαν οι επιλογές και οι χειρισμοί της κυβέρνησης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή