Επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στον ΕΦΕΤ

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2006 14:12
A- A A+

Επίσκεψη στον ΕΦΕΤ πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών, ¶ννα Διαμαντοπούλου, και τους Χρήστο Πρωτόπαπα, Δημήτρη Πιπεριά, Γιάννη Μανιάτη και ¶ννα Ροκοφίλου, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ενεργοί Καταναλωτές στο κέντρο των Εξελίξεων», ενόψει της Ημέρας του Καταναλωτή.

Στις δηλώσεις μετά την επίσκεψη, η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε πως στο χώρο του ΕΦΕΤ συνεχίζεται το πρόγραμμα που είχε γίνει και από την περίοδο του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας παράλληλα λόγο για «σημαντικό θέμα χρηματοδότησης».

Όπως είπε η κ. Διαμαντοπούλου, «η ακρίβεια κατατρώγει το εισόδημα και είναι η μεγαλύτερη αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά τη ζωή του Έλληνα πολίτη. Ο Έλληνας πολίτης ως ενεργός καταναλωτής, θα πρέπει να βρει τρόπους, με ενημέρωση και συγκεκριμένες δράσεις, να αντιδράσει».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ι. Βλέμμας, παρατήρησε ότι τον τελευταίο χρόνο «με τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, έχουν γίνει σημαντικά βήματα, τόσο στη στελέχωση, όσο και στην οικονομική στήριξη του φορέα, προκειμένου να ανταποκριθούμε στο βασικό μας μέλημα, που είναι η διασφάλιση στον καταναλωτή υγιεινών, κατάλληλων και κανονικών τροφίμων».

«Η προσπάθεια είναι συνεχής, και θα είναι συνεχής με βασικό στόχο την προστασία του καταναλωτή. Δεν υπάρχει ασυλία στην αγορά, οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί, συχνοί και με συνέπεια», πρόσθεσε ο κ. Βλέμμαας.

Όσον αφορά εξάλλου τη νόσο των πουλερικών, διευκρίνισε πως ο συγκεκριμένος ιός δεν εμπλέκεται στην τροφική αλυσίδα. «Αποτελεί κυρίως πρόβλημα οικονομικό για την πτηνοτροφία», είπε και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι, αυτή τη στιγμή γίνεται υπερβολικά, υπάρχει μια φοβία στους καταναλωτές όσον αφορά την κατανάλωση του κοτόπουλου. Νομίζω, ότι αυτό δεν στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα για να τηρείται».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή