Βελιγράδι: «Όχι» στη δημόσια κηδεία Μιλόσεβιτς

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2006 15:55
A- A A+

Οι σερβικές αρχές απέκλεισαν σήμερα το ενδεχόμενο να έχει ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, μία δημόσια κηδεία.

Με ανακοίνωσή του το Ανώτατο Συμβούλιο Αμυνας της Σερβίας έκανε γνωστό πως δεν θα επιτρέψει τη χρήση στρατιωτικών μονάδων της Σερβίας-Μαυροβουνίου στην κηδεία του Μιλόσεβιτς. Σύμφωνα με το Συμβούλιο, την πρόταση να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κηδείας με κρατικές τιμές, έκανε ο πρόεδρος της χώρας, Μπόρις Τάντιτς.

Χθες ο κ. Τάντιτς χαρακτήρισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως «απολύτως ανάρμοστο δεδομένου του ρόλου που έπαιξε ο Μιλόσεβιτς στην πρόσφατη ιστορία της Σερβίας».

Από την πλευρά τους το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Μιλόσεβιτς και το υπερεθνικιστικό Ριζοσπαστικό Κόμμα επιμένουν όπως η κηδεία του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας γίνει στη «Λεωφόρο των Ηρώων» -τμήμα του κύριου νεκροταφείου του Βελιγραδίου.

Νωρίτερα , ο νομικός σύμβουλος του Μιλόσεβιτς δήλωσε πως ενημέρωσε την κυβέρνηση της Σερβίας-Μαυροβουνίου πως η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, (καθώς) αυτή είναι η επιθυμία της οικογένειας. Για το λόγο αυτό ζήτησε από την ολλανδική κυβέρνηση να χορηγήσει άδεια εισόδου (βίζα) στον Μάρκο Μιλόσεβιτς ώστε να μπορέσει να έρθει να παραλάβει τη σορό του πατέρα του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή