Ευ. Βενιζέλος για αύξηση επιδομάτων διευθυντικών στελεχών του ΟΤΕ

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2006 16:31
A- A A+

Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στην απόφαση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη να αυξήσει τα επιδόματα θέσης χιλίων διακοσίων στελεχών του οργανισμού ΟΤΕ.

«Με την ανεφάρμοστη, όπως αποδείχθηκε, εθελουσία έξοδο στον ΟΤΕ ο κ. Βουρλούμης, κατ’ εντολήν της κυβέρνησης, επιχείρησε να εξαγοράσει ουσιαστικά την υπογραφή μιας νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης σε βάρος των νέων εργαζομένων.

Με την προκλητική αύξηση των επιδομάτων θέσης σε χίλια διακόσια διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ, επιχειρεί, πάλι κατ’ εντολήν της κυβέρνησης, να υπονομεύσει και να ακυρώσει και τον ίδιο το θεσμό της συλλογικής σύμβασης που χρησιμοποίησε στην πρώτη φάση του σχεδίου του», υπογραμμίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για κοινωνική και θεσμική πρόκληση καθώς όπως επισημαίνει όλα αυτά στρέφονται τελικά εναντίον όλων των εργαζομένων, όχι μόνον ή κυρίως του ευρύτερου δημοσίου τομέα, αλλά και του ιδιωτικού τομέα. «Όσα συμβαίνουν στον ΟΤΕ και φυσικά όσα συμβαίνουν στο χώρο των τραπεζών δεν είναι παρά το προοίμιο πολύ σκληρότερων και ταξικά άδικων μέτρων σε βάρος όλων των εργαζομένων», αναφέρει.

«Η ευθύνη δεν ανήκει βέβαια ούτε στον κ. Βουρλούμη, ούτε στους διορισμένους από την κυβέρνηση διοικητές της Εθνικής, της Εμπορικής και της Αγροτικής, αλλά στην κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Καραμανλή», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή