ΠΑΣΟΚ: Καμία απειλή από την επιστολή Σουλτς στον Κ. Καραμανλή

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2006 18:17
A- A A+

Καμία απειλή δεν περιέχει η επιστολή του προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, προς τους ηγέτες των κομμάτων που απαρτίζουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τυπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, να πάρει θέση επί του θέματος, χαρακτηρίζοντας «ανοίκεια» την επιστολή που απηύθυνε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας του ΕΚ προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, να μη λάβει μέρος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που συγκαλείται στην Ιταλία, λίγες μέρες πριν από τις ιταλικές εκλογές.

«Ο κ. Παπανδρέου, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πρέπει να μας πεί αν συμφωνεί με τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθόδους που δημιουργούν αντιπαράθεση και παραπέμπουν σε άλλες εποχές», τόνισε ο κ.Ρουσόπουλος.

Οπως παρατήρησε ο κ. Αθανασάκης, η επιστολή του κ. Σουλτς είναι μία έκκληση προς τους ηγέτες των κομμάτων που απαρτίζουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να μην πάρουν μέρος σε συνέδριο που διοργανώνεται στην Ιταλία για την υποστήριξη του κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Στην επιστολή του ο κ. Σουλτς αναφέρει ότι ο κ. Μπερκουσκόνι συμμάχησε με το νεοφασιστικό κίνημα της Αλεξάντρα Μουσολίνι, ενώ προγραμματίζει μετεκλογική συνεργασία με την «Φιάμα Τρικολόρε» του Ρομανόλι ο οποίος πρόσφατα αμφισβήτησε την ύπαρξη θαλάμων αερίων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου .

Ο επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε την κατανόηση και τη στήριξη των ηγετών που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Αθανασάκης ζήτησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και την κυβέρνηση αντί να κάνουν λόγο για απειλές, να πουν σε ποιό βαθμό στηρίζουν τον κ. Μπερλουσκόνι και τους ακροδεξιούς συνεργάτες του και τα φασιστικά κατάλοιπα -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- με τα οποία συναγελάζεται ο ιταλός πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή