Στον αντίποδα της μεσογειακής η διατροφή των Ελλήνων

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2006 20:04
A- A A+

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τον κορμό της διατροφής των Ελλήνων αποτελούν το κρέας και οι πατάτες, ενώ φρούτα, λαχανικά, ψάρια και δημητριακά υποκαταναλώνονται.

Το 40% χαρακτηρίζει τη διατροφή του μέτρια ή κακή, και σχεδόν οι μισοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το σωματικό βάρος τους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών MRB Hellas για λογαριασμό του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος "Αριστείδης Δασκαλόπουλος" με τη συμμετοχή 1.300 ανδρών και γυναικών, ηλικίας άνω των 15 ετών, από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αστικά και ημιαστικά κέντρα, καθώς και αγροτικές περιοχές της χώρας.

Οι Ελληνες τρώνε σε εβδομαδιαία βάση 340% περισσότερο κόκκινο κρέας και 80% περισσότερες πατάτες απ' όσο συνιστάται για καλή υγεία, με βάση τις επιταγές της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής. Στις προτιμήσεις τους ακολουθούν τα όσπρια (κατανάλωση 42% υψηλότερη απ' όση συνιστάται) και τέλος τα γαλακτοκομικά προϊόντα (13% περισσότερα).

Ολες οι άλλες κατηγορίες τροφίμων υποκαταναλώνονται: ψωμί, δημητριακά, ρύζι και ζυμαρικά καταναλώνονται σε ποσότητες 46% μικρότερες από τις συνιστώμενες, φρούτα και λαχανικά είναι μειωμένα κατά 69%, ψάρια μειωμένα κατά 42%, πουλερικά 30% λιγότερα και αυγά 43% λιγότερα.

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι οι μισοί Ελληνες φεύγουν για το σχολείο ή τη δουλειά με άδειο στομάχι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή