«Αγ. Σοφία»: Νέα κινητοποίηση για τα παιδιά που έχουν εγκαταλειφθεί στο νοσοκομείο

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 17:50
UPD:17:52
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν εκ νέου αύριο, Τετάρτη, στις 8:30πμ στην πύλη του Νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι του Παίδων «Αγία Σοφία», για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που πολλαπλασιάζονται.

Την κινητοποίηση στηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που τονίζει πως «στο "Αγία Σοφία" το μείζον πρόβλημα με τα εγκαταλειμμένα παιδιά συνεχίζεται καθ’ ότι 40 παιδιά φιλοξενούνται σήμερα, έως 16 ετών, με εισαγγελική παραγγελία. Κάθε ημέρα και περισσότερα. Από την ημέρα που υποτίθεται δεσμεύτηκαν οι υπουργοί ότι θα λυθεί το πρόβλημα, τα παιδιά πολλαπλασιάζονται, αντί να μειώνονται».

Κατά την ΠΟΕΔΗΝ, «η λύση είναι μία και μοναδική: Τα εγκαταλελειμμένα παιδιά να φιλοξενούνται σε Προνοιακές Μονάδες και οι εισαγγελικές παραγγελίες για φύλαξη των εγκαταλελειμμένων παιδιών να απευθύνονται προς τις εν λόγω Μονάδες και όχι στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία».

Η Ομοσπονδία θεωρεί πως οι αιτίες που δεν επιλύεται το ζήτημα είναι η έλλειψη χώρων φιλοξενίας στις Προνοιακές Μονάδες εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και υποδομώ, η κατάρρευση της αποϊδρυματοποίησης, η αδυναμία εξασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, καθώς και το μεγάλο ποσοστό φτώχειας που υπάρχει στην Ελλάδα.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι τα 40 παιδιά που φιλοξενούνται σήμερα στο «Αγία Σοφία» «εμφανίζουν επιθετικότητα, λειτουργούν ως συμμορίες. Είναι επικίνδυνα για τα παιδάκια που νοσηλεύονται, για τους συνοδούς και το προσωπικό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή