Αλ. Κούγιας: Βρώμικο παρασκήνιο οδήγησε τον δικηγόρο στη φυλακή

«Μαφία των φυλακών»
Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 14:51
UPD:14:59
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
A- A A+

Αποκαλύψεις για το «βρώμικο», όπως λέει παρασκήνιο που οδήγησε πρόσφατα στη φυλακή τον συνάδελφό του για συμμετοχή στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών» προαναγγέλλει ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας.

Σε δελτίο Τύπου, ο κ. Κούγιας υποστηρίζει ότι έχει στηθεί παραδικαστικό κύκλωμα με σκοπό την προστασία των εμπλεκόμενων του κυκλώματος,  ώστε να οδηγηθεί στη φυλακή ο συνάδελφός του.  

Μάλιστα, κάνει λόγο για άσκηση πιέσεων από πολιτικούς και δικηγόρους καθώς και για τρομοκράτηση του εντολέα του, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «το δεύτερο μεγάλο θύμα μετά τον αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο», που ανέδειξε το σκάνδαλο Energa και Hellas Power.

Όπως ισχυρίζεται, πολιτικοί και δικηγόροι προσπάθησαν « είτε με απειλές για τη ζωή του, αντί να οδηγήσει την υπόθεση της Energa ενώπιον της ποινικής Δικαιοσύνης, να την οδηγήσει στις νομικές καλένδες μιας διαιτησίας, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα, αφενός μεν να απαλλαγούν από κάθε ποινική ευθύνη οι Αριστείδης Φλώρος και οι συγκατηγορούμενοι του, αφετέρου δε το Ελληνικό Δημόσιο και η ΛΑΓΗΕ ΑΕ να χάσουν 280 εκ ευρώ, τα οποία οι Φλώρος, Μηλιώνης κλπ έχουν υπεξαιρέσει και έχουν καταθέσει σε τράπεζες του εξωτερικού».

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι αύριο θα υποβάλλει αναλυτικό υπόμνημα στον Υπουργό Δικαιοσύνης, στον πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και σε άλλους αρμοδίους, « το οποίο αποκαλύπτει τι ακριβώς έχει συμβεί με τον εντολέα μας, λόγω της εντιμότητάς του, και συγκεκριμένα: ποιοι πολιτικοί και ποιοι δικηγόροι προσπάθησαν, από τότε που ο εντολέας μας με τις έντιμες νομικές του ενέργειες ανέδειξε το σκάνδαλο Energa και Hellas Power, να τον πιέσουν».

Ακόμη ο Αλέξης Κούγιας διερωτάται «πώς ο έντιμος Ειδικός Εφέτης Ανακριτής κ. Νικόπουλος, αγνοώντας όλο αυτό το βρώμικο παρασκήνιο, οδηγήθηκε στην πρωτοφανή νομικά ενέργεια να προβεί στη σύλληψή του και, αντί να τον καταστήσει τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας, αφού είναι το δεύτερο μεγάλο θύμα μετά τον αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, τον κατέστησε, με μάρτυρες τους δικηγόρους του Φλώρου, μέλος εγκληματικής οργάνωσης της «μαφίας του Κορυδαλλού» από το Νοέμβριο 2014».

Παράλληλα, αναφέρει ότι αύριο μαζί με την πρώην σύζυγο του προφυλακισμένου δικηγόρου θα δώσουν συνέντευξη τύπου «παραδίδοντας συγχρόνως σε όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι θα παραστούν, αντίγραφο αυτού του αναλυτικού υπομνήματος – δικογράφου με όλα τα ονόματα πολιτικών, δικηγόρων, θεσμικών εκπροσώπων που αναμείχθηκαν στην υπόθεση, ώστε να γίνει πλήρως αντιληπτό ότι τόσο η δικαστική ταλαιπωρία του εντολέα μας και αυτά, τα οποία συμβαίνουν, όσο και η προσπάθεια του περιβάλλοντος Φλώρου και των συνηγόρων του να εκμεταλλευθούν τη δίκη του αείμνηστου συναδέλφου μας Μιχάλη Ζαφειρόπουλου επ’ ωφελεία των κατηγορουμένων της Energa, είναι δυστυχώς ένα τεράστιο σκάνδαλο, το οποίο πλήττει σε ακραίο βαθμό όλα όσα επιτάσσει ο νομικός πολιτισμός, η συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της ασφαλείας δικαίου και οι συνθήκες δίκαιης δίκης».

Μάλιστα αναφέρει ότι στη συνέντευξη τύπου που θα δοθεί, ο ίδιος θα αναπτύξει «πώς το περιβάλλον Φλώρου και η υπεράσπισή του προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την τραγική θέση του εντολέα μας που, αντί για βασικός μάρτυρας κατηγορίας στα σκάνδαλα Φλώρου και των λοιπών, είναι κατηγορούμενος, ώστε η δίκη του Αριστείδη Φλώρου και των λοιπών κατηγορουμένων, η οποία έχει διακοπεί για την 18/04/2019 και αφορά στην απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του εντολέα μας, να διεξαχθεί σε ένα σκοτεινό και αδιευκρίνιστο τοπίο με προσωρινά κρατούμενο το θύμα αυτής της απόπειρας ανθρωποκτονίας, χωρίς να αναμένουν να ολοκληρωθεί η δίκη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η οποία έχει άμεση σχέση».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή