Ποιος είναι ο πρώτος Ρεπουμπλικάνος που διεκδικεί το χρίσμα από τον Τραμπ

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 13:05
UPD:13:08
REUTERS/Mark Kauzlarich
A- A A+

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εξετάζει εδώ και καιρό την πληθώρα των υποψηφιοτήτων για το χρίσμα των Δημοκρατικών, προκειμένου να δει τι περίπου θα έχει να αντιμετωπίσει στη μάχη για την παραμονή του στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει πια και την πρώτη πρόκληση στο εσωτερικό του κόμματός του. 

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Μπιλ Γουέλντ, έγινε ο πρώτος Ρεπουμπλικάνος, που εξεδήλωσε επισήμως την πρόθεσή του να ανταγωνιστεί τον Τραμπ για το χρίσμα του κόμματος στις εκλογές του 2020. Ο 73χρονος Γουέλντ έδωσε ήδη στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο αντιπαραθέτει το ύφος διακυβέρνησης και τις ικανότητές του σε εκείνες του σημερινού προέδρου. 

Ωστόσο θεωρείται ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποσπάσει το χρίσμα ενός κόμματος που έχει αναμορφωθεί πλήρως μετά την εκλογή του Τραμπ και στηρίζεται εν πολλοίς στην εικόνα του προέδρου. Έχει επανειλημμένα εξαπολύσει κριτική κατά του Τραμπ με σκληρές εκφράσεις. 

Ο Γουέλντ διετέλεσε κυβερνήτης της Μασαχουσέτης από το 1991 έως το 1997, μετά τη θητεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης επί Ρόναλντ Ρέιγκαν. Θεωρείται μετριοπαθής. 

Πηγή: BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή