Κυβερνητική - Εγκρίθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο για το Δ' ΚΠΣ

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2006 13:31
UPD:13:50
A- A A+

Την εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, για την υλοποίηση ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου σχετικά με το Δ' ΚΠΣ, ενέκρινε κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Κυβερνητική Επιτροπή.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι δεν υπήρχε ανάλογο σχέδιο για το Γ' ΚΠΣ και γι αυτό υπήρχαν καθυστερήσεις στην εκπαίδευση του προηγούμενου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Όπως επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος, το νέο σχέδιο, που θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Μαΐου, λαμβάνει υπόψη του τις οδηγίες της Ε.Ε., αλλά και τις ιδιομορφίες της Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα, με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών, την ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας και τη διαφάνεια.

Επίσης κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής οι υπουργοί Ανάπτυξης και Παιδείας Δημήτρης Σιούφας και Μαριέτα Γιαννάκου ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό και τους συναδέλφους τους υπουργούς για την έναρξη στις 27 Μαρτίου της οριστικής εφαρμογής του προγράμματος «Δίοδος», το οποίο προβλέπει τη πρόσβαση για τους φοιτητές και την πανεπιστημιακή κοινότητα στα ευρυζωνικά δίκτυα στο Ιντερνετ.

Ο κ. Σιούφας υπενθύμισε ότι είχε ξεκινήσει δοκιμαστική περίοδος τον περασμένο Νοέμβριο μετά από συνεργασία και με το υπουργείο Μεταφορών και το Μιχάλη Λιάπη, σημειώνοντας πως θα υπάρχουν γρήγορες ταχύτητες αλλά και φθηνό Ιντερνετ για τους φοιτητές, όπως είχε δεσμευτεί στο προεκλογικό της πρόγραμμα η κυβέρνηση.

Από την πλευρά της η κ. Γιαννάκου σημείωσε ότι με το φθηνό Ιντερνετ οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν το χώρο γνώσης τους, ενώ ανακοίνωσε ότι υπάρχει σχέδιο για επέκταση του προγράμματος και σε σχολικό επίπεδο.

Πριν από τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση από κοινού με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και τον υπουργό Αμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η κ. Μπακογιάννη, σε ερώτηση εάν συζητήθηκαν και θέματα εξοπλισμών στη συνάντηση απάντησε πως «έχουμε πολλά κοινά θέματα με το υπουργείο Αμυνας».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή