Απών ο Γκιστ από το πρώτο ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 19:45
UPD:19:46
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Ανέτοιμος για το πρώτο ματς των play offs της Euroleague με την Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Τζέιμς Γκιστ, όπως υποστήριξε ο Ρικ Πιτίνο λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για την ισπανική πρωτεύουσα.

Πλέον, το βάρος στην front line των «πρασίνων» θα πέσει επάνω στους Μήτογλου, Παπαγιάννη και Βουγιούκα, από τη στιγμή που ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο δεξί του γόνατο.

«Ο Γκιστ δεν έχει πιάσει μπάλα και δεν συμμετείχε στις τελευταίες προπονήσεις. Τον θέλουμε σε καλή αγωνιστική κατάσταση, όχι απλά να παίξει, διότι είναι σημαντική μονάδα για τον Παναθηναϊκό.

Με την εμπειρία του βοηθά στην άμυνα και ξέρει τι πρέπει να κάνει στην επίθεση. Παρόλα αυτά, οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού, η Ρεάλ δεν θα έχει για παράδειγμα τον Γιουλ. Πρέπει ο Μήτογλου να κάνει βήματα προς τα εμπρός και οι Παπαγιάννης - Βουγιούκας να παλεύουν κάθε φάση σαν να είναι η τελευταία τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πιτίνο και πρόσθεσε:

«Προσωπικά θεωρώ πως ήταν ευλογία η ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ. Τώρα πρέπει να πάρουμε μια νίκη εκεί. Αν τα καταφέρουμε και πάρουμε δύο θα είναι σπουδαίο, αλλά μας αρκεί και μία.

Ο Ταβάρες μένει κοντά στο καλάθι και θα είναι ένα πρόβλημα για εμάς, καθώς και στο πρωτάθλημα ο Οκτάβιους Έλις πήρε 17 ριμπάουντ απέναντί μας».
 

          Τόμας: «Πάμε για μία ή δύο νίκες στη Μαδρίτη»

Σε ανάλογο ύφος ήταν και η τοποθέτηση του ΝτεΣόν Τόμας: «Πάμε στην Μαδρίτη για να μία νίκη, ίσως και δύο νίκες. Πρέπει να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο σε όσα παιχνίδια της σειράς υπάρξουν.

Θέλουμε να πάμε στη Μαδρίτη και να πάρουμε τουλάχιστον μία νίκη. Πρέπει να είμαστε διψασμένοι για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα», είπε αρχικά ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επικείμενη απουσία του Γκιστ:

«Ο Τζέιμς είναι πολύ καλός στο ριμπάουντ και στην άμυνα. Θα μας λείψει πάρα πολύ η ενέργειά του. Θα πρέπει να καλύψουμε όλοι μαζί την απουσία του».

Για το αν πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί ή το αουτσάιντερ: «Δεν έχει σημασία τι πιστεύουν οι άλλοι. Μπορεί να είναι και βολικό ότι οι άλλοι μας βλέπουν ως αουτσάιντερ. Εμείς θέλουμε να πάμε στη Μαδρίτη και να πάρουμε μία ίσως και δύο νίκες εκεί».

Κλείνοντας είπε: «Θέλω να φύγω από το εμπόδιο αυτό και θέλω πάρα πολύ να βρεθώ στο Final Four».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις