«Οff the record» απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί Βουλγαράκη

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2006 16:46
A- A A+

«Στη διάρκεια της πτήσης, ο κ. Βουλγαράκης είχε μια χαλαρή off the record συζήτηση με δημοσιογράφους η οποία εν μέρει και από ορισμένα μέσα αποδόθηκε με διαστρεβλωμένο τρόπο», διευκρίνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σε ό,τι αφορά σε δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο υπουργός Πολιτισμού -εν πτήσει προς Λιβύη, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που φέρεται να διατύπωσε σε βάρος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, του κ. Μ. Εβερτ και του εισαγγελέα Γιάννη Διώτη.

Το γεγονός της μη τήρησης του off the record και το γεγονός ότι αποδόθηκαν τα λεγόμενα με τρόπο διαστρεβλωμένο είναι απολύτως αντιδεοντολογικό, είπε ο εκπρόσωπος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε στο ρ/σ Αλφα «πληροφορήθηκα ότι ο κ. Βουλγαράκης διαψεύδει αυτές τις δηλώσεις και γι' αυτό δεν θα τις σχολιάσω επί της ουσίας. Είναι ,όμως , επιπόλαιη και ανεύθυνη μια τέτοια συμπεριφορά ενός υπουργού, ο οποίος μάλιστα συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό. Δεν συνάδει με την ευθύνη και την αρμοδιότητα ενός υπουργού να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό τους, που στην προκειμένη περίπτωση και αν είναι ακριβείς οι πληροφορίες, προσδιορίζει το ύφος και την ποιότητα του προσώπου και λυπούμαι για αυτό. Το βασικό όμως είναι, ότι η επιπολαιότητα που αποδεικνύεται, δικαιολογεί και τα όσα ζούμε και με την υπόθεση των υποκλοπών με πλήρη ευθύνη του κ. Βουλγαράκη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή