Καλαντζής: Ανάγκη συνεργασίας με γειτονικές χώρες για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2006 17:15
A- A A+

«Η αντίδραση της Πολιτείας ήταν άμεση και αυτή τη φορά, με όλες τις αρχές σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να περιοριστούν οι πλημμύρες. Βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τον όγκο των υδάτων στον ποταμό Έβρου να έχει ξεπεράσει το όριο συναγερμού».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος σήμερα το πρωί προήδρευσε ευρείας σύσκεψης στην Ορεστιάδα με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κατάστασης στο νομό Έβρου από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ελληνικών αρχών και υπηρεσιών, το πρόβλημα στον Έβρο διαιωνίζεται γιατί οι υποδομές στη γειτονική Βουλγαρία δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος υδάτων να διοχετεύεται στη χώρα μας πολλές φορές ακόμα και απροειδοποίητα».

Ο κ. Καλαντζής επέμεινε στην ανάγκη συνεργασίας μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προκειμένου οι γειτονικές χώρες -και ιδιαίτερα η Βουλγαρία- να χρηματοδοτηθούν για την κατασκευή σύγχρονων αντιπλημμυρικών έργων, κάτι που επεσήμανε και στους νομάρχες των όμορων Νομών της Βουλγαρίας και της Τουρκίας που μετείχαν στην ευρεία σύσκεψη στην Ορεστιάδα.

Οπως είπε ο κ. Καλαντζής, «ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς και έχουμε την εντολή να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα προκειμένου να βοηθήσουμε τον τόπο και τους κατοίκους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή