Ολοκληρώνεται η 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 16:00
UPD:16:08
Eurokinissi/EUROKINISSI
A- A A+

Στις 6.30 το απόγευμα αναμένεται να ολοκληρωθεί η 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, η οποία πραγματοποιείται από το πρωί της Κυριακής στην Αττική.

Η τελετή υποδοχής των ειρηνοδρόμων θα πραγματοποιηθεί στο ύψος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η έναρξη της Πορείας Ειρήνης δόθηκε στις 8.00 το πρωί στον Τύμβο του Μαραθώνα, όπου υπήρξε και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Γρηγόριου Λαμπράκη.

Η πορεία, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «Ο λαός να δώσει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας», διοργανώθηκε από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει το ΝΑΤΟ, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του, ότι «διαχρονικά αποτέλεσε και αποτελεί το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου κατά των λαών».

Στόχος της πορείας, όπως και αντίστοιχων που διοργανώθηκαν σ' άλλες πόλεις της χώρας, είναι «να εκφραστεί η καταδίκη του λαού μας στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, στην κυβέρνηση, αλλά και στα αστικά κόμματα που τους στηρίζουν».

Στην εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων θα παρίσταται ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή