Μπάσκετ: Ενίσχυση με Τσέρι για τον Ολυμπιακό

Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 22:20
UPD:14/04/2019 14:17
INTIME SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Οι Γουέμπερ και Τουπάν φεύγουν, ο Γουίλ Τσέρι έρχεται στον Ολυμπιακό για να ενισχύσει την πειραϊκή ομάδα στην περιφέρεια, που τόσο ταλαιπωρήθηκε φέτος. 

Οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν έναν γκαρντ, μετά τους τραυματισμούς των Σπανούλη και Στρέλνιεκς και την τροπή που πήραν οι περιπτώσεις των Γουέμπερ και Τουπάν.

Αυτόν το βρήκαν στο πρόσωπο του 28χρονου Τσέρι, ο οποίος διαθέτει ακόμη ένα πλεονέκτημα: ευρωπαϊκή εμπειρία λόγω της θητείας του σε Ζαλγκίρις Κάουνας, Άλμπα Βερολίνου, Γκαζιαντέπ και Τσεντεβίτα.

Το 2014 είχε συνυπάρξει με τον Ντέιβιντ Μπλατ στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, ενώ φέτος έπαιζε στη θυγατρική ομάδα των Γουόριορς Σάντα Κρους, στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ, όπου σε 46 αγώνες είχε μ.ο. 9,2 πόντους, 3,7 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ. 

Η ανακοίνωση

«H KAE Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ, Γουίλ Τσέρι, έως το τέλος της σεζόν. 

Το who is who 

O Will Cherry έχει γεννηθεί στις 8/2/1991 και φοίτησε στο κολέγιο Μontana από το 2009 έως και το 2013. Ο ύψους 1.85 γκαρντ, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ευρώπη καθώς έχει περάσει από ομάδες όπως η Ζαλγκίρις Κάουνας και η Άλμπα Βερολίνου. 

Tο ξεκίνημα της φετινής σεζόν τον βρήκε στο ρόστερ των πρωταθλητών του ΝΒΑ, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Λίγες μέρες αργότερα, εντάχθηκε στη θυγατρική τους ομάδας, τους Santa Cruz Warriors. 

Ατομικές διακρίσεις: Πρωταθλητής Λιθουανίας το 2015 με τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Πρωταθλητής Κροατίας το 2018 με τη Τσεντεβίτα. Κυπελλούχος Γερμανίας το 2016 με την Άλμπα Βερολίνου. Κυπελλούχος Κροατίας το 2018 με την Τσεντεβίτα και MVP του αγώνα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις