Βενεζουέλα: Διακοπή των πτήσεων στις ΗΠΑ

Εκτός και εάν αρθούν οι περιορισμοί
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2006 12:20
A- A A+

ΕΜΜΕΝΕΙ η Βενεζουέλα στο σχέδιο μείωσης των πτήσεων αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ στο έδαφός της, εκτός και εάν μέχρι τις 30 Μαρτίου, αρθούν οι περιορισμοί στις αεροπορικές εταιρείες της Βενεζουέλας, που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Αμερικανού πρέσβη στη χώρα σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι η Federal Aviation Administration ενδέχεται να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα την εβδομάδα από τις 14 Απριλίου, προκειμένου να τεθεί τέλος στις διαφορές του διαχωρισμού των υπηρεσιών των αεροπορικών εταιρειών, μεταξύ των δύο χωρών. Εάν η Βενεζουέλα πραγματοποιήσει την απειλή της, οι ΗΠΑ θα της ανταποδώσουν με την αναστολή των πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ, είπε ο Αμερικανός πρέσβης, William Brownfield.

«Εάν μπορούν να επικυρώσουν το δικό μας σύστημα ασφαλείας, είναι ευπρόσδεκτοι», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών της χώρας, Ramon Carrizalez σε δήλωσή του, συμπληρώνοντας: «Αλλά το ένα πράγμα δεν έχει καμμία σχέση με το άλλο. Εμείς, ως ανεξάρτητη χώρα, μπορούμε να αποφασίσουμε ποιοι μπορούν να πετάξουν και ποιοι δεν μπορούν να πετάξουν εδώ».

Τον περασμένο μήνα η Βενεζουέλα ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να απαγορεύσει τις πτήσεις της Delta Air Lines Inc. και της Continental Airlines Inc, και να μειώσει τις αντίστοιχες της American Airlines της ΑΜR Corp. κατά 70%, εκτός και εάν η FAA αλλάξει την κατάταξη της χώρας από την Κατηγορία 2, μέχρι τις 30 Μαρτίου. Η κατάταξη αυτή σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες της Βενεζουέλας, δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν πτήσεις στις ΗΠΑ.

Η Βενεζουέλα έχει κάνει βήματα βελτίωσης της ασφάλειας των αεροδρομίων και των αεροπορικών εταιρειών, τα οποία δεν αναγνώρισε η FAA, επεσήμανε ο Carrizalez.

H FAA αναθεώρησε προς τα κάτω την κατάταξη της Βενεζουέλας το 1995 στην Κατηγορία 2, καθώς έντονη ήταν η ανησυχία που επικράτησε για την ασφάλεια των αεροδρομίων της και των αεροπορικών της εταιρειών.

Η Delta πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις μεταξύ του Καράκας και της Ατλάντα των ΗΠΑ. Η Continental πετά καθημερινά μεταξύ του Καράκας και του Χιούστον και μία φορά την εβδομάδα μεταξύ Καράκας και Νιούαρκ.

Μαζί με τις αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ και οι αεροπορικές εταιρείας της Βενεζουέλας, η Aeropostal Alas de Venezuela και η Santa Barbara Airlines κάνουν πτήσεις προς τις ΗΠΑ από τη χώρα τους. Επίσης, η Lan Airlines πραγματοποιεί πτήσεις μεταξύ του Μαϊάμι και του Καράκας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή