Γκρέγκορι Γκρεγκ, ο πρώτος Δημοκρατικός κατηγορούμενος στην έρευνα Μάλερ

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 10:25
UPD:10:51
REUTERS/Shaun Best
A- A A+

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για ψευδορκία σε σχέση με τη συνεργασία του με τον Πολ Μάναφορντ στην Ουκρανία βρίσκεται ο Γκρέγκορι Γκρεγκ, πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου επί Μπαράκ Ομπάμα.

Ο 74χρονος Κρεγκ είναι ο πρώτος αξιωματούχος του Δημοκρατικού Κόμματος, που αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις σχετικά με την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, στο πλαίσιο της οποίας ο Μάναφορντ καταδικάστηκε για μία σειρά από οικονομικά αδικήματα.

Ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου κατηγορήθηκε χθες από δικαστική επιτροπή στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της έρευνας Μάλερ για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016. Ειδικότερα κατηγορείται ότι έδωσε ψευδείς πληροφορίες και απέκρυψε λεπτομέρειες της δουλειάς του από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Γκρεγκ εργάστηκε το 2012 για το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας ενώ παράλληλα συνεργαζόταν με την έγκριτη νομική εταιρεία Skadden Arps. Την ίδια περίοδο, ο Μάναφορντ εργαζόταν ως σύμβουλος του Ουκρανού πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος αποπέμφθηκε το 2014 και διέφυγε από τη χώρα.

Μία ομάδα της Skadden είχε συντάξει αναφορά, προκειμένου να βοηθήσει στην υπεράσπιση της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς. Ο Γκρεγκ συντόνιζε επίσης το κομμάτι των δημοσίων σχέσεων για την ενίσχυση της εικόνας της ουκρανικής κυβέρνησης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή