Δηλώσεις Αλαβάνου - Παπαρήγα για την απεργία

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2006 13:18
A- A A+

«Ενότητα και αλληλεγγύη. Αυτή είναι η απάντηση όλων των εργαζομένων στην επίθεση της κυβέρνησης και στα σχέδια διάσπασής τους», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού προσερχόμενος στην απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του ¶ρεως.

«Ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, νέοι και μεγαλύτεροι, άνεργοι και εργαζόμενοι, όλος ο κόσμος της εργασίας δίνει την μάχη σήμερα, με τη γενική απεργία, για να στηρίξει το κοινωνικό κράτος, να προστατεύσει τα ασφαλιστικά του δικαιώματα, να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και το πρόβλημα της ανεργίας, ιδιαίτερα για τους νέους», πρόσθεσε.

Η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ δήλωσε τα εξής: «Στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη δολοφονούν βομβαρδίζοντας, στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Ευρώπης δολοφονούν με αντιασφαλιστικούς και αντιλαϊκούς νόμους, με την πιο στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων. Μπορούμε και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη -αρκεί να αναπτυχθεί ένα ταξικά γνήσιο εργατοϋπαλληλικό κίνημα, ένα κίνημα όλων των λαϊκών στρωμάτων- μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να κάνουμε τον δικό μας πραγματικό πόλεμο για τη λαϊκή ευημερία για τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Ecofin http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/15/1166299.htm , η κ. Παπαρήγα τόνισε τα εξής: «Οι ληστές των λαών μεταξύ τους ο ένας δίνει βραβείο στον άλλον. Εμείς πρέπει να τους ανατρέψουμε κυριολεκτικά, δεν υπάρχει άλλη λύση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή