ΠΑΣΟΚ: Επίθεση στην κυβέρνηση για την απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2006 16:48
UPD:16:54
A- A A+

«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η Νέα Δημοκρατία κυβερνά τη χώρα χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και ¶μυνας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής αναφερόμενος στην απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τα πολεμικά αεροσκάφη και τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής ¶μυνας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/15/1166535.htm .

«Αφού πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στην αγορά των F-16 με αδιαφάνεια και με απευθείας ανάθεση, υπονομεύοντας την οικονομία της χώρας και την μελλοντική χρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους, τώρα μιλούν για σεβασμό στα χρήματα του ελληνικού λαού. Τώρα το θυμήθηκαν. Αναξιοπιστία πολιτικής, ανυπαρξία σχεδιασμού, ανευθυνότητα επιλογών που πλήττουν το κύρος και τα συμφέροντα της χώρας», δήλωσε ο κ. Παπουτσής.

Σε ερώτηση αν η απόφαση της κυβέρνησης «υπαγορεύτηκε από το σκάνδαλο των υποκλοπών, ενδεχομένως ως απάντηση στους Αμερικανούς», ο Χρήστος Παπουτσής απάντησε: «Εάν είναι έτσι, η κυβέρνηση οφείλει να το πει δημοσίως».

Ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε τα εξής: «Η σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ ακυρώνει βασικά τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτή η προμήθεια εσπευσμένα, πριν από μερικούς μήνες, με σκοπό δήθεν η κυβέρνηση να συνεχίσει την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας με τα ίδιου τύπου και ίδιας γενιάς αεροπλάνα F-16, με εκείνα που είχαμε προμηθευτεί σε επαρκή αριθμό τα τελευταία χρόνια.

»Αποδεικνύεται, ότι η ανάγκη προμήθειας πολεμικού αεροσκάφους τέταρτης γενιάς έχει προτεραιότητα για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Και μόνο η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των αμυντικών δαπανών από την Eurostat, επιτρέπει στην κυβέρνηση πλέον να προχωρήσει στην προμήθεια μαχητικού αεροπλάνου τέταρτης γενιάς, διότι, όπως εφάρμοζαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, θα έχει τη δυνατότητα να μεταθέσει τις επιμέρους πληρωμές τα επόμενα χρόνια, μέχρι την ολοκλήρωση της τελικής παραλαβής και του τελευταίου αεροσκάφους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή