Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, στα κεντρικά και νότια, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωϊνές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές μικρής διάρκειας, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια καταιγίδες. Αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυορί και στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί μέτριοι, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Ανεμοι: Ασθενείς και πρόσκαιρα το πρωΐ βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρσία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ, οι οποίες στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στο Νότιο Ιόνιο, την υπόλοιπη Ηπειρωτική Χώρα, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στις Κυκλάδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Τη νύχτα, ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση στη Δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι, οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Στο Βόρειο Αιγαίο, θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Νότιο Αιγαίο, δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή