Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων ο ληστής που έπεσε νεκρός στο αεροδρόμιο των Τιράνων

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 13:12
UPD:13:18
facebook/ Tirana international airport
A- A A+

Bαρυποινίτης δραπέτης των φυλακών Τρικάλων ήταν ο ένοπλος που έπεσε χθες νεκρός κατά την ανταλλαγή πυρών μετά από ληστεία χρηματαποστολής στο αεροδρόμιο των Τιράνων, όπως επιβεβαίωσε η αλβανική αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αντβίν Μουράτι, ο οποίος είχε δραπετεύσει από τις φυλακές των Τρικάλων το 2013, σκοτώθηκε λίγο έξω από το αεροδρόμιο, ενώ επιχειρούσε να διαφύγει με τα άλλα μέλη της σπείρας. Οι ληστές είχαν αρπάξει νωρίτερα σάκους με 10 εκατομμύρια ευρώ από αεροσκάφος των αυστριακών αερογραμμών την ώρα που φόρτωνε τα χρήματα στην πίστα και ετοιμαζόταν για απογείωση. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο Μουράτι σκοτώθηκε από όπλο της αστυνομίας ή της ομάδας ληστών. Οι υπόλοιποι δράστες της ληστείας κατάφεραν να διαφύγουν μαζί με τα χρήματα αλλά, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι γνωστοί πλέον στις αρχές. 

Η αστυνομία θεωρεί τον Μουράτι εγκέφαλο της σπείρας, η οποία όπως εκτιμάται από τις αλβανικές αρχές, βρίσκεται πίσω από δύο ακόμα ληστείες που έγιναν στο αεροδρόμιο των Τιράνων το 2016 και το 2017.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή