Κ. Μητσοτάκης: Μείωση φορολογίας για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 11:54
UPD:14:00
Eurokinissi/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ
A- A A+

Τη δέσμευσή του για μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης σε πολίτες και επιχειρήσεις, ώστε να ενισχύσει την οικονομία και τη μεσαία τάξη επανέλαβε από την Πάρο, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει την φορολογική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Θα μειώσουμε εντός διετίας τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, το φόρο στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% και αμέσως τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%» τόνισε, προσθέτοντας ότι «η παραγωγική Ελλάδα θα ανασάνει και πάλι. Μόνον έτσι θα διεκδικήσουμε περισσότερες θέσεις απασχόλησης για τους νέους συμπολίτες μας, και θα δώσουμε δύναμη στην υγιή επιχειρηματικότητα».

Και κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ. «Αξίζουμε καλύτερα, η Ελλάδα αξίζει καλύτερα, οι Κυκλάδες αξίζουν καλύτερα, η Πάρος αξίζει καλύτερα και μετά τις επόμενες εκλογές, με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, θα το αποδείξουμε και στην πράξη».

ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε το δημαρχείο της Πάρου, όπου και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο του νησιού, Μάρκο Κωβαίο, για τα προβλήματα του τόπου.  Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η ανάπτυξη νησιών όπως η Πάρος θα πρέπει να συνδυάζεται παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών τους. Επιπλέον, έδωσε έμφαση στο έργο επέκτασης του αεροδρομίου, λέγοντας πως θα πρέπει να ενταχθεί στο δεύτερο κύμα παραχωρήσεων περιφερειακών αεροδρομίων. Αναφέρθηκε και στα προγράμματα στήριξης της νησιωτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «τα οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουμε».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε δύο επιχειρήσεις με βάση τη Νάουσα. Μια βραβευμένη μικροζυθοποιία την οποία ίδρυσε πριν λίγα χρόνια νεαρός Παριανός που αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του και μια μονάδα τυποποίησης αγροτικών προϊόντων.

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στη Νάουσα όπου συνομίλησε με ντόπιους ψαράδες, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και την απουσία ουσιαστικών κινήτρων για να ασχοληθούν νέοι με το επάγγελμά τους. Στη συνέχεια συναντήθηκε με κατοίκους σε καφέ και συνομίλησε μαζί τους για τοπικά και ευρύτερα πολιτικά θέματα.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην Πάρο με επίσκεψη στην Παροικιά. Επισκέφθηκε την εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, ενώ περπάτησε στους δρόμους και χαιρέτισε τους καταστηματάρχες και σταμάτησε σε καφέ στο λιμάνι.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μεταβαίνει στη Νάξο, όπου θα συνεχίσει την περιοδεία του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή