Βόλεϊ: Η Κηφισιά άφησε εκτός ημιτελικών τον Παναθηναϊκό

Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 20:59
UPD:21:08
INTIME SPORTS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Ο ΑΟΠ Κηφισιάς έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο πρωτάθλημα της Volley League και νικώντας 3-1 στην Κυψέλη τον Παναθηναϊκό, στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ, προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με μειονέκτημα έδρας.

Κάνοντας ακόμα μία εκπληκτική εμφάνιση και με κορυφαίους τους Νικολάκη, Χαντ και Λάανε, η ομάδα του Νίκου Ζαλμά παρότι έχασε το 1ο σετ κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας να πάρει δίκαια τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, που έδειξε να μένει από  δυνάμεις και έκανε 34 λάθη σε τέσσερα σετ.

Η Κηφισιά προκρίθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στα ημιτελικά και για τέταρτη φορά από το 2014, καθώς κατάφερε να κρατήσει την τακτική της στο σερβίς. Ο Παναθηναϊκος ολοκλήρωσε σήμερα την σεζόν με την 5η θέση στη γενική κατάταξη, έναντι της 10ης πέρυσι. 

Με νέο προπονητή τον Γιούρι Φιλίποφ, όπλο το σερβίς που απέφερε 8 άσσους - εκ των οποίων οι 6 στο 1ο σετ - αλλά και τον εντυπωσιακό Όκολιτς στο μπλοκ, ο ΠΑΟΚ νίκησε στο PAOK Sports Arena τον Ηρακλή με 3-0 και με νίκες 2-1 προκρίθηκε στους ημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά στις 3 νίκες για πρόκριση στον τελικό.

Ο «Δικέφαλος» ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς και προκρίθηκε δίκαια, απέναντι σε έναν μαχητικό αντίπαλο που προηγήθηκε στο 2ο και στο 3ο σετ μέχρι τον 11ο πόντο και απείλησε με ανατροπή όταν βρέθηκε πίσω 23-17 στο 2ο σετ, αλλά με το σερβίς του Κλίντι ισοφάρισε 23-23.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που συμπαραστάθηκαν στην ομάδα τους χειροκρότησαν το νέο προπονητή αλλά και την πρόκριση της ομάδας τους, που πήρε ανάσα για να διεκδικήσει το νταμπλ. Ο Ηρακλής πλασαρίστηκε στην 7η θέση για την αγωνιστική περίοδο 2018-19. Η ΑΕΚ τερμάτισε στην 8η, ο Παμβοχαϊκός στην 6η και ο Παναθηναϊκός στην 5η θέση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις