Αντιδράσεις από τις δηλώσεις του Αλβανού ΥΠΕΞ για «Μεγάλη Αλβανία»

Σερβία: Με την ανεξαρτησία του Κοσόβου θα ανοίξει η πόρτα νέας τραγωδίας στα Βαλκάνια»
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 11:57
A- A A+

Αντιδράσεις προκάλεσαν στη Σερβία - Μαυροβούνιο οι δηλώσεις του Αλβανού υπουργού Εξωτερικών, Μπεσνίκ Μουσταφάι, ότι σε περίπτωση που το Κόσοβο αποσπαστεί, η Αλβανία δεν εγγυάται το απαραβίαστο των συνόρων τόσο με το Κόσοβο, όσο και με το αλβανικό τμήμα της ΠΓΔΜ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ένωσης Σερβίας - Μαυροβουνίου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, τονίζει πως «η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας αποτελεί σαφές μήνυμα στους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας του Κοσόβου ότι με αυτή θα ανοίξει η πόρτα νέας τραγωδίας στα Βαλκάνια».

Η πρόεδρος του Συντονιστικού Κέντρου της ένωσης Σερβίας - Μαυροβουνίου για το Κόσοβο, Σάντα Ράσκοβιτς Ιβιτς, είπε ότι η συγκεκριμένη θέση των Τιράνων δεν εκπλήσσει το Βελιγράδι και πως οι αρχές στη Σερβία προειδοποίησαν γι' αυτή, όταν ο Μουσταφάι προέβη -για πρώτη φορά- σε ανάλογη δήλωση στις Βρυξέλλες.

«Η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου θα οδηγήσει σε μεγάλες αναταραχές στην περιοχή. Αν ανατρέξουμε στην Ιστορία θα δούμε ότι ο αλβανικός λαός επιθυμεί τη συγκρότηση της Μεγάλης Αλβανίας, από το 1878», υποστήριξε η κ. Σάντα Ράσκοβιτς - Ιβιτς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή