Μπαρνιέ: Παράταση του Brexit μόνο με τελωνειακή ένωση

Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 14:08
UPD:14:18
REUTERS/WOLFGANG RATTAY
A- A A+

Σαφέστατο μήνυμα προς την Τερέζα Μέι έστειλε σήμερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, τονίζοντας ότι η Ε.Ε. μπορεί εν τέλει να μην εγκρίνει μία νέα παράταση της εξόδου της Βρετανίας από την Ένωση, εάν η Βρετανίδα πρωθυπουργός από την πλευρά της δεν φανεί πρόθυμη να δεχτεί την τελωνειακή ένωση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Μπαρνιέ υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. χρειάζεται ένα «χρονοδιάγραμμα» από το Ηνωμένο Βασίλειο, προτού αποφασίσει στη Σύνοδο Κορυφής τι θα βήματα θα ακολουθήσει στο Brexit.

Σε αυτό το σημείο, ο Μπαρνιέ έκανε ειδική μνεία στις διακομματικές συνομιλίες στο Λονδίνο, από τις οποίες όπως είπε προέκυψε έναν νέο στοιχείο. Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. αναφέρθηκε στις συζητήσεις της Μέι με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν τις προηγούμενες ημέρες, σχετικά με την παραμονή της χώρας στην τελωνειακή ένωση.

Αμέσως μετά, ο Μπαρνιέ τόνισε κάτι που έχει κατ’ επανάληψη σημειώσει στο παρελθόν, ότι η Ε.Ε. μπορεί εύκολα και γρήγορα να προχωρήσει αλλαγές στην Πολιτική Διακήρυξη – το κείμενο που συνοδεύει τη συμφωνία αποχώρησης – προκειμένου να περιληφθεί σε αυτήν η τελωνειακή ένωση, εφόσον βέβαια η Μέι αποφασίσει να υποχωρήσει σε αυτό που έχει ορίσει «κόκκινη γραμμή».

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή