Αποδοκιμάστηκε η Ράις κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 13:27
A- A A+

Αυστραλοί φοιτητές αποδοκίμασαν έντονα την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, κατά τη διάρκει ομιλίας της στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, κατηγορώντας τη για εγκλήματα πολέμου.

Φοιτητές διέκοψαν επανειλημμένως την ομιλία της υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας της ένας φοιτητής την διέκοψε φωνάζοντας: «Κοντολίζα Ράις είστε εγκληματίας πολέμου. Ιρακινό αίμα έχει λερώσει τα χέρια σας και δεν μπορείτε να το ξεπλύνετε», ενώ μια φοιτήτρια ένωσε μαζί του τη φωνή της. Οι δύο φοιτητές απομακρύνθηκαν από την αστυνομία.

Σχολιάζοντας το συμβάν η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ύπαρξη δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και εξέφρασε την ελπίδα για την επικράτησή της και στα πανεπιστήμια της Βαγδάτης και της Καμπούλ.

Η ομιλία της διεκόπη και δεύτερη φορά όταν αναφέρθηκε στον αγώνα των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων για τη δημοκρατία στο Ιράκ. «Για ποιά ελευθερία μιλάτε. Για τον ιρακινό λαό είστε μια εγκληματίας», της φώναξε ένας φοιτητής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή