Συνάντηση Μπακογιάννη - Ράις στις 23 Μαρτίου στην Ουάσινγκτον

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 14:23
A- A A+

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει στις 22 Μαρτίου η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ) της επόμενης ημέρας, η κ. Μπακογιάννη θα έχει συνάντηση στην Ουάσινγκτον με την αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ραις.

Η επίσκεψη οριστικοποιήθηκε χθες, η δε ατζέντα της συζήτησης των δύο υπουργών δεν έχει ακόμη καθοριστεί, ενώ όπως είπε σήμερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, δεν αποκλείεται μετάβαση της υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη για επαφές με την ελληνική ομογένεια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την πιθανότητα άλλων επαφών της κ. Μπακογιάννη -ενδεχομένως στο αμερικανικό Πεντάγωνο, ή στα Ηνωμένα Εθνη- ο εκπρόσωπος επιφυλάχθηκε να απαντήσει, μέχρις ότου καθοριστούν οι λεπτομέρειες της επίσκεψης.

Ερωτηθείς, τέλος, αν η επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη συνδέεται με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ να μην προχωρήσει στην αγορά άλλων 10 μαχητικών F - 16, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι αδικείται η ουσία μίας σημαντικής επίσκεψης που θα καλύψει ευρύτατο πεδίο της διεθνούς πολιτικής, αν συνδέεται αποκλειστικά με τα εξοπλιστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή